Toelichting UPO pensioengerechtigden

Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Uw gegevens
  2. Welk pensioen ontvangt u? Welk pensioen kunt u verwachten voor uw nabestaanden?
  3. Hoe zeker is uw pensioen?

1. Uw gegevens

Controleer of deze gegevens kloppen. Kloppen uw adresgegevens? Kloppen de gegevens van uw (eventuele) partner?

Ook vindt u hier uw pensioengegevens, zoals informatie over uw pensioenregeling en uw pensioenovereenkomst. Hier leest u dat dit een uitkeringsovereenkomstBij een uitkeringsovereenkomst staat de hoogte van de pensioenuitkering vast. Zo weet u van tevoren hoeveel pensioen u straks ontvangt. U en uw werkgever betalen daarvoor een premie. is en een bruto pensioenregelingBij een bruto pensioenregeling zijn de pensioenen bruto bedragen per jaar. Dat betekent dat u premies en belasting over de uitkeringen verschuldigd bent..

Meer informatie over uw pensioenregeling vindt u op onze documentenpagina.

 

2. Welk pensioen ontvangt u?

U ziet hoeveel pensioen u ontvangt zolang u leeft. Ook leest u hier of en hoeveel ongehuwdenpensioenTot 31 december 2001 bouwden alle actieve deelnemers bij Pensioenfonds ING ongehuwdenpensioen op, ongeacht of u een partner had of niet. Ongehuwdenpensioen is pensioen dat wordt uitgekeerd op het moment dat u op uw pensioendatum geen partner heeft die in aanmerking komt voor partnerpensioen. Of u recht heeft op ongehuwdenpensioen is afhankelijk van uw pensioenregeling. u heeft opgebouwd.

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen kunt u ook terecht op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Wijzigt uw situatie? Bijvoorbeeld door scheiding? Houd er rekening mee dat een verandering in uw werk- of privésituatie van invloed kan zijn op uw pensioen.

Bent u gescheiden en heeft u uw pensioen verdeeld met uw ex-partner? Dan is het pensioen voor uw ex-partner al afgetrokken van uw opgebouwde pensioen. Daardoor is het pensioen op uw pensioenoverzicht lager.

 

Welk pensioen kunt u verwachten voor uw nabestaanden?

Heeft u een partner en/of kinderen? U ziet op het overzicht wat zij van het Fonds ontvangen mocht u komen te overlijden. Uw partner heeft dan mogelijk recht op een partnerpensioenEen uitkering voor de partner van een overleden (gewezen) deelnemer of pensioengerechtigde. en uw kinderen op wezenpensioenEen uitkering voor een kind van een overleden (gewezen) deelnemer of pensioengerechtigde..

 

3. Hoe zeker is uw pensioen?

De hoogte van uw pensioen staat niet vast. Dat hangt af van verschillende ontwikkelingen. Het Fonds informeert u over verschillende onzekerheden.

Meer weten?

Lees de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht op deze website of raadpleeg de begrippenlijst. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact met het Pensioenloket opnemen. Onze medewerkers helpen u graag. Bent u het UPO kwijt? Log in op het Deelnemersportaal en download uw UPO vanuit uw persoonlijke en beveiligde omgeving.

Voor het eerst is op het UPO informatie opgenomen over de financiële gezondheid en de dekkingsgraad van Pensioenfonds ING. Daarover leest u hier meer.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.