Hoe uw pensioen precies geregeld is, staat in een pensioenreglement. U vindt hierin onder andere informatie over:

  • voor wie het reglement geldt
  • leeftijd waarop u met pensioen kunt
  • soorten pensioenen die er voor u, uw partner en kinderen zijn
  • aanpassing van uw pensioen aan uw wensen
  • toekomstige waarde van uw pensioen

ING Bank en NN Group bepalen samen met de vakbonden (sociale partners) de inhoud van de pensioenregeling. Het pensioenfonds voert de pensioenregelingen van de ING Bank en NN Group uit.

Welk reglement geldt voor u

Pensioenfonds ING heeft verschillende pensioenreglementen. Welke regelingen voor u gelden, hangt o.a. af van het moment dat u in dienst kwam, uit dienst ging en van uw geboortejaar. In het schema ziet u welke regelingen voor u gelden.

Indien u uit dienst bent dan geldt voor u de versie van het reglement dat bij uw uitdiensttreding van toepassing was. Dit betekent dat uw reglement kan afwijken van de getoonde versie. U kunt de voor u geldende versie van een reglement bij ons opvragen.

Dit schema geldt alleen voor uw tot 31-12-2013 opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds ING. Was u in dienst op 31-12-2013 en ging u met pensioen ná 01-01-2014? Dan heeft u ook pensioen opgebouwd bij één van de CDC Pensioenfondsen. Voor meer informatie over de pensioenregeling bij uw CDC Pensioenfonds, zie www.cdcpensioen.nl.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.