• Algemeen

Algemeen

Als u kinderen heeft, wilt u natuurlijk dat het hen aan niets ontbreekt. Ook als u onverhoopt komt te overlijden. In dat geval hebben uw kinderen, onder bepaalde voorwaarden, recht op wezenpensioen.

Hebben mijn kinderen recht op wezenpensioen? 

Als uw kinderen zijn geboren vóórdat u met pensioen ging, hebben ze recht op een wezenpensioen van Pensioenfonds ING. Dat geldt zowel voor uw eigen kinderen als stief- en pleegkinderen. 

Pleegkinderen moeten wel voor de pensioendatum zijn aangemeld en geregistreerd bij het Fonds om in aanmerking te komen voor wezenpensioen. 

Wat is er geregeld voor mijn kinderen? 

Als u overlijdt hebben uw kinderen tot 18 jaar recht op wezenpensioen. Afhankelijk van de pensioenregeling die voor u geldt, kan dat ook 21 jaar zijn. Het recht op wezenpensioen kan verlengd worden, bijvoorbeeld als een kind studeert of het ouderlijk huishouden verzorgt. Het recht op wezenpensioen eindigt in elk geval als het kind 27 jaar wordt.  Voor de voorwaarden hiervan raadpleegt u het pensioenreglement. 

Uw kinderen kunnen recht hebben op een uitkering vanwege de Algemene Nabestaandenwet (Anw) van de overheid. De voorwaarden hiervoor kunt u vinden op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Wat is de hoogte van het wezenpensioen? 

Het wezenpensioen is gemiddeld 14% van het ouderdomspensioen dat u bij het Fonds heeft opgebouwd. Afhankelijk van de pensioenregeling die voor u geldt, kunnen er andere voorwaarden en percentages gelden. Heeft u meer dan vijf kinderen, dan valt het wezenpensioen per kind lager uit. 

Wat gebeurt er na mijn overlijden? 

Er hoeft niets geregeld of aangegeven te worden bij het Fonds, want de gemeente meldt het overlijden bij ons aan. Vervolgens zullen wij contact opnemen met eventuele nabestaanden, of bij minderjarige kinderen hun wettelijke vertegenwoordiger, om ze te informeren over het wezenpensioen.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.