Hoe ziet mijn pensioen eruit?

Gaat uw pensioen bijna in?

Stap 1: bruto

U krijgt een brief van ons met daarin de hoogte van uw pensioen. U ziet in die brief een bedrag bruto per maand.

Stap 2: wat wij aan u uitbetalen

Op de 23ste van de maand betalen wij u uw pensioen. Dan ziet u om welk bedrag het gaat. U ziet op uw bankafschrift de bedragen die op het bruto bedrag ingehouden zijn.

Stap 3: netto

Hoeveel u werkelijk netto overhoudt van uw pensioen hangt af van uw overige inkomsten. Die kennen wij niet. Het hangt ook af van uw aftrekposten. Bij uw belastingaangifte komt alle informatie bijeen. De Belastingdienst laat u vervolgens weten of u iets terugkrijgt of nog iets moet bijbetalen.

Wilt u daar nu inzicht in krijgen? Gebruik dan de rekentool van Visma Raet.  

Hebt u pensioenplannen gemaakt in Mijn Pensioenplan?

In Mijn Pensioenplan rekent u met uw pensioen in een bedrag bruto per maand. Wat wij aan u zullen uitbetalen en wat uw pensioen uiteindelijk netto wordt zijn twee verschillende dingen. Dat laatste hangt af van uw overige inkomsten. Die kennen wij niet. Het hangt ook af van uw aftrekposten.

Bij uw belastingaangifte komt alle informatie bijeen. De Belastingdienst laat u vervolgens weten of u iets terugkrijgt of nog iets moet bijbetalen.

Wilt u daar nu inzicht in krijgen? Gebruik dan de rekentool van Visma Raet.  

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.