Hoe uw pensioen precies geregeld is, staat in een pensioenreglement. U vindt hierin onder andere informatie over:

  • voor wie het reglement geldt;
  • soorten pensioen die er voor u, uw partner en kinderen zijn;
  • aanpassing van uw pensioen aan uw wensen;
  • de toekomstige waarde van uw pensioen.

De werkgevers en de vakbonden bepalen de inhoud van de pensioenregeling. Het Fonds voert de pensioenregelingen van de werkgevers uit.

Welk reglement geldt voor u?

Pensioenfonds ING heeft verschillende pensioenreglementen. Welke regelingen voor u gelden, hangt onder meer af van het moment dat u in dienst kwam, uit dienst ging en van uw geboortejaar. In het schema ziet u welke regelingen voor u gelden.

Indien u uit dienst bent dan geldt voor u de versie van het reglement dat bij uw uitdiensttreding van toepassing was. Dit betekent dat uw reglement kan afwijken van de getoonde versie. U kunt de voor u geldende versie van een reglement bij ons opvragen.

Het schema geldt alleen voor uw tot 31-12-2013 opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds ING. Was u in dienst op 31-12-2013 en uit dienst ná 01-01-2014? Dan heeft u ook pensioen opgebouwd bij één van de CDC Pensioenfondsen. Voor meer informatie over de pensioenregeling bij uw CDC Pensioenfonds, zie www.cdcpensioen.nl.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.