Als u komt te overlijden ontvangen uw kinderen, stiefkinderen of pleegkinderen mogelijk wezenpensioen. In de pensioenregeling ligt vast:

  • tot welke leeftijd uw kind een wezenpensioen krijgt; meestal totdat hij of zij 18 jaar wordt, soms tot 21 jaar.

  • in welke gevallen uw kind tot zijn of haar 27ste een wezenpensioen ontvangt, namelijk als:

    • uw kind nog studeert of
    • uw kind de zorg heeft voor het ouderlijk huishouden.
  • de hoogte van het wezenpensioen. Het wezenpensioen bedraagt per kind 14% van het ouderdomspensioen dat u tot uw 65ste zou opbouwen. Als u meer dan vijf kinderen heeft, wordt het bedrag per kind lager.

Afhankelijk van de pensioenregeling, kunnen er extra voorwaarden gelden voor het wezenpensioen. In sommige regelingen is er bijvoorbeeld alleen recht op wezenpensioen als uw kinderen zijn geboren voordat u uit dienst ging bij ING Bank of NN Group. Meer informatie

Let op
Pleegkinderen hebben alleen recht op een wezenpensioen als u ze heeft aangemeld en zij zijn geregistreerd bij Pensioenfonds ING.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.