Ik wil mijn pensioen tijdelijk verhogen tot ik recht heb op AOW

Gaat u (eerder) met pensioen? Dan kan het zijn dat u nog geen AOW-uitkering ontvangt. U mist dan een deel van uw pensioeninkomen.. U kunt er voor kiezen om dit ‘AOW-gat’ te overbruggen door uw pensioen te verhogen tot het moment waarop uw AOW ingaat. Dit betekent wel dat u daarna tot uw overlijden een lager ouderdomspensioen ontvangt. Voordat u een besluit neemt, is het verstandig om te controleren wat uw AOW-leeftijd is

Let op
U komt alleen voor deze keuze in aanmerking als u deelneemt aan de Basisregeling Pensioen 65. Raadpleeg het schema om te zien welke pensioenregeling voor u geldt.

Niet te combineren met deeltijdpensioen

Kiest u voor deeltijdpensioen? Dan is het niet mogelijk om uw ouderdomspensioen te verhogen tot aan de AOW-leeftijd.

Hoe regel ik het?

Zes maanden voor uw pensioendatum ingaat, ontvangt u van Pensioenfonds ING automatisch een keuzeformulier. Hierop kunt u aangeven dat u het ouderdomspensioen wilt verhogen tot uw AOW-leeftijd ingaat. U ondertekent dit keuzeformulier en stuurt het naar ons op.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.