• Algemeen
  • Hoe regel ik het?

Algemeen

Afhankelijk van uw pensioenregeling, gaat u met pensioen op uw 62ste of 65ste. U kunt er voor kiezen om later met pensioen te gaan, ongeacht of u nog werkt. U kunt uw pensioen uitstellen uiterlijk tot de maand waarin u 67 jaar wordt.

Wat betekent dat voor mijn ouderdomspensioen?

Als u uw pensioen uitstelt, dan ontvangt u meer ouderdomspensioen. Logisch, want als u later met pensioen gaat, maakt u minder lang gebruik van het pensioen dat u heeft opgebouwd.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen uit te stellen tot het moment dat uw AOW ingaat (maar uiterlijk tot uw 67e). Zo ontvangt u later een volledig pensioen. Voordat u een besluit neemt, is het verstandig om te controleren wanneer uw AOW ingaat.

Wat betekent dat voor het partnerpensioen?

Als u later stopt met werken, heeft dat geen gevolgen voor de hoogte van het partnerpensioen.

Pensioenplanner

In de Pensioenplanner ziet u wat deze keuze betekent voor uw pensioen. Zodra u met pensioen gaat, heeft u geen toegang meer tot de Pensioenplanner.

Hoe regel ik het?

Vul het formulier ‘keuze ingangsdatum (deeltijd) pensioen’ van Pensioenfonds ING/ ING CDC Pensioenfonds in of van Pensioenfonds ING/ NN CDC Pensioenfonds en stuur het op naar het Pensioenloket. 

Let op
Geef uw keuze om uw pensioen uit te stellen door aan Pensioenfonds ING, bij voorkeur zes maanden, maar minimaal vier maanden voor uw oorspronkelijke pensioendatum.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.