• Algemeen

Algemeen

Het leven bestaat uit meer dan werken alleen. Misschien heeft u de wens om (tijdelijk) minder te werken. U kunt dan overwegen om minder te gaan werken, bijvoorbeeld door in deeltijd met pensioen te gaan. Ook kunt u er voor kiezen om (onbetaald) verlof op te nemen. Als u minder wilt gaan werken, overlegt u dit uiteraard vóór alles met uw werkgever. 

Wat betekent dat voor mijn pensioen?

Omdat u vanaf 1 januari 2014 geen pensioen meer opbouwt bij Pensioenfonds ING is minder werken niet van invloed op uw pensioenaanspraken bij ons Fonds. 

Deeltijdpensioen

Als u minder wilt werken, kunt u ervoor kiezen om in deeltijd met pensioen te gaan. Afhankelijk van uw pensioenregeling, gaat u met pensioen op uw 62ste of 65ste. U kunt er ook voor kiezen om al vanaf uw 60ste gedeeltelijk met pensioen te gaan. U blijft dan voor 25%, 50% of 75% werken en voor het overige deel ontvangt u pensioen. Dit heet deeltijdpensioen. Kijk voor meer informatie op ik wil in deeltijd met pensioen

Hoe zit het ook alweer?

Sinds 1 januari 2014 hebben alle medewerkers van ING Bank en NN Group te maken met een nieuwe pensioenregeling die worden uitgevoerd door ING CDC Pensioenfonds en NN CDC Pensioenfonds. Vanwege de nieuwe pensioenregelingen is uw pensioenopbouw bij Pensioenfonds ING gestopt per 31 december 2013.

Als u overweegt minder te gaan werken, heeft dat wél gevolgen voor het pensioen dat u opbouwt bij uw CDC Pensioenfonds. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van uw CDC Pensioenfonds via www.cdcpensioen.nl.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.