Bent u ons nieuwe lid van het Verantwoordingsorgaan?


U verdiept zich graag in pensioen. Schakelen met verschillende mensen vindt u boeiend. En u zet zich graag actief in voor uw (oud-)collega’s. Herkent u zich hierin? Meldt u zich dan aan als kandidaat-lid voor het Verantwoordingsorgaan (VO) van Pensioenfonds ING! In het voorjaar van 2022 zijn de verkiezingen voor het nieuwe VO per 1 juli 2022.

Webinar rond eind oktober

Wij nodigen alle kandidaat-leden en alle geïnteresseerden uit voor een webinar rond eind oktober. Daarin hoort u meer over het werk van het VO en kunnen huidige VO-leden uw vragen beantwoorden.

Het VO oordeelt over het beleid van het Fonds en over de uitvoering daarvan. Het Algemeen Bestuur legt daarover verantwoording af aan het VO.

Het VO heeft ook het recht om te ­adviseren over bijvoorbeeld het communicatiebeleid en over de vorm en inrichting van het intern toezicht.

Tussen 1 oktober en 31 december stelt u zich definitief kandidaat

In januari hoort u of u voldoet aan de eisen en in het voorjaar van 2022 ­verkiesbaar bent voor het nieuwe VO. Pensioenfonds ING publiceert uw gegevens met foto en uw motivatie. De rest is aan u.

Krijgt u voldoende stemmen?

Dan wordt u op 1 juli 2022 geïnstalleerd als lid van het VO. De zittingstermijn is 4 jaar. U gaat gelijk aan de slag met 9 andere leden. U start met een introductie en volgt daarna op kosten van het Fonds een basisopleiding die zorgt voor een goede start.

Wilt u meer informatie, of wilt u zich aanmelden?

Lees dan snel verder op de speciale VO-verkiezingspagina op onze www.pensioenfondsing.nl/VO voor kandidaat-leden en geïnteresseerden.

Aanmelden als kandidaat-lid kan op www.pensioenfondsing.nl/VO. Misschien twijfelt u en wilt u eerst meer informatie. Dan kunt u zich als geïnteresseerde aanmelden. Dit doet u door een e-mail te sturen naar verkiezingen@pfing.nl.