Interview

Maarten Verheul (65), voorheen ­werkzaam bij de NMB

"Ik wist meteen hoe ik het wilde"


“Ik heb Mijn Pensioenplan vorig jaar ingevuld en ik wist meteen hoe ik het wilde hebben. Toen moest ik het parkeren. Je kunt je plan pas indienen zes maanden voordat je je ­pensioen wilt laten ingaan. Dat begrijp ik ook wel, want er wijzigt nog weleens wat aan de pensioenen en dan moeten ze er weer op terugkomen.

Ik heb pensioen bij twee fondsen en bij twee verzekeraars. Mijn pensioen van Pensioenfonds ING is niet zo groot. Ik had dat eerder kunnen laten ingaan, maar dat heb ik niet gedaan. Dan had ik er tot mijn AOW-leeftijd aanzienlijk meer ­belasting over betaald.

Ik wist dat ik mijn pensioen kon verhogen met het ­pensioen dat bij dit fonds voor mijn echtgenote was gereserveerd. Mijn vrouw en ik hebben dat besproken en in Mijn Pensioenplan zagen we direct de bedragen die erbij horen. Heel ­makkelijk en duidelijk. We hebben uiteindelijk de helft van haar pensioen ingeruild. Dat zal ze niet missen, want ze heeft zelf ook pensioen op­gebouwd.

Zodra het kon heb ik mijn pensioenplan ingediend. Ook je betaalgegevens geef je dan door. Een kopie van een bank­afschrift is gelukkig niet nodig. Ik kreeg netjes een ­bevestiging en intussen heb ik mijn eerste betaling ontvangen."


Maarten koos dit pensioenplan:

Vervroegd genieten

In het verleden werkte Maarten zeven jaar bij de NMB. Hij heeft pensioen van een ander fonds al laten ingaan. Hij zit in het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en heeft op LinkedIn een eigen groep, gericht op finance. Artikelen van zijn hand zijn bijvoorbeeld door het blad Financieel Management gepubliceerd.

Maarten Verheul “Ga eens kijken hoeveel je straks krijgt. Misschien ga je er wel op achteruit. Als je nog werkt kun je nog iets aanvullends doen. Als je 63 bent, is het te laat.”