Interview

Hristina Guleska (46), Head of Risk Models bij NN

"Interessant te zien wat er kan met mijn pensioen"


“In Mijn Pensioenplan zie je alleen het pensioen van ­Pensioenfonds ING. Ik miste het overzicht van al mijn potjes. Ik zag daar wel wat er kan met mijn pensioen van ­Pensioenfonds ING. Ik dacht van tevoren dat het bedrag aan pensioen vanaf de ingang steeds hetzelfde zou blijven, maar dat kun je dus ook anders doen. Heel interessant.

Je kunt in Mijn Pensioenplan gemakkelijk scenario’s uit­werken. Je ziet direct welke opties er zijn en wat die ­betekenen in bedragen. Hoe hoog wordt je pensioen als je bijvoorbeeld op je 64ste met pensioen gaat? Of juist pas op je 67ste? Als het zover is ga ik Mijn Pensioenplan daar zeker voor gebruiken.

Ik ben volop aan het werk. Binnen NN Group Risk ben ik verantwoordelijk voor alle modellen voor het berekenen van Solvency II-kapitaal­eisen voor de markt en ­kredietrisico’s binnen het bedrijf. Als wiskundige is dit een mooie ­combinatie van inhoudelijk én praktisch werk. Daarbij ben ik team­leider; samen werken aan resultaten en aan de ontwikkeling van mijn team. Heel druk, maar ook heel leuk!

Vier jaar geleden ben ik gescheiden. Ik vroeg me toen wel af wat ik aan ­pensioen over zou houden. Een deel van mijn ­pensioen ging naar mijn ex, en ik kreeg weer een deel van zijn ­pensioen. Onder andere hierdoor heb ik veel verschillende potjes. Dat hebben natuurlijk best veel mensen. Ik heb wel behoefte om overzicht te krijgen: ­hoeveel krijg ik straks en hoeveel is dat als ik dat vergelijk met mijn salaris? Hoe groot is het gat? Wat zijn mijn wensen straks? Wat heb ik eigenlijk nodig?”

Nog niet toe aan pensioen

Hristina is Head of Risk Models bij NN. Ze houdt van haar baan en denkt er voorlopig niet aan om eerder met ­pensioen te gaan. Ze is na haar werk graag in de manege te vinden, waar ze de ­paarden intussen goed kent.

Overzicht van al uw pensioen vindt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Hristina Guleska: “De manege is een van mijn lievelingsplekken; ik ben er zeker één keer per week om lekker te rijden op een van de manegepaarden.”