Bereken zelf uw netto inkomen, voor een beter beeld

We hebben als Pensioenfonds ING besloten om, als het pensioen ingaat, alleen nog bruto berekeningen te verstrekken en geen netto. Dat vindt u in eerste instantie misschien niet handig, maar het heeft een reden.

Velen van u ontvangen ook AOW en vaak ­pensioen van andere organisaties. En per ­persoon zal de verdere ­financiële situatie nogal ­verschillen. Wij kennen alleen het pensioen dat u van ons Fonds ontvangt. Wij kennen uw overige inkomsten niet of andere zaken die de ­belastingheffing beïnvloeden.

De Nederlandse loonbelasting kent heffings­kortingen en een oplopend tarief. Alleen met ­informatie over uw totale financiën is uw uiteindelijke netto inkomen nauwkeurig in te schatten. ­Zouden wij u toch een inschatting geven, dan zou later bij de belasting­aangifte blijken dat de ­inschatting niet klopte. Dat heeft weinig waarde.

Met Mijn Pensioenplan kunt u zien wat de keuze­mogelijkheden betekenen voor uw bruto pensioen. Voor een inschatting van uw netto pensioen kunt u in een tool van Visma Raet al uw inkomens- en ­pensioenbedragen invullen. Dan krijgt u een ­nauwkeuriger beeld van uw totale netto pensioen dan wij u kunnen geven. Wij vragen u dus om iets meer zelf te doen en bieden dit hulpmiddel. Daar krijgt u dan een completer en nauwkeuriger beeld voor terug!

Meer informatie hierover vindt u op www.pensioenfondsing.nl/netto.

Marc Kubben, Pensioenjurist

Column

To the point

‘Leeft u nog?’

Wat een gekke vraag! Toch stellen wij u die als u in het buitenland woont en uw pensioen wilt laten ingaan. Buitenlandse overheden geven overlijdens namelijk niet door aan Nederland.

Speciaal hiervoor krijgt u het formulier ‘Attestatie de vita’. U laat het invullen door een bevoegde instantie. U kunt het via Mijn Pensioenplan uploaden als u uw pensioenplan aan ons doorgeeft.

Mijn Pensioenplan in top 10 voor de Computable Award

Op 2 november 2021 wordt bekend wie deze belangrijke IT-prijs in de categorie Digitale Transformatie zal winnen.

Uw pensioen aanvragen doet u online

Gemakkelijk en veilig. U logt in op de website via Mijn Pensioen en kiest in het menu links voor Mijn Pensioenplan. Daarin ziet u hoeveel pensioen u van Pensioenfonds ING kunt verwachten.

Bijna 1.000 mensen ...

gaven ons online hun pensioenplan door. En daar komen elke maand zo’n 100 mensen bij.

Hypotheek? Vanaf 57 jaar speelt het pensioen mee

Kijk dan goed naar hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Uw bank gaat hier namelijk naar vragen om te kijken hoeveel u (maximaal) mag lenen.

Meer weten? Kijk op de website van de consumentenbond.

Bijna 65 of 68 jaar? Wij informeren u!

U krijgt automatisch alle informatie die u nodig hebt om uw pensioen aan te vragen. Is uw e-mailadres bij ons bekend, dan krijgt u een e-mail. En anders krijgt u een brief.

Mijnpensioenoverzicht.nl is helemaal vernieuwd!

De nationale pensioenwebsite is aangevuld met handige tips en tools. Met informatieve video’s en heldere taal krijgt u nog beter inzicht in uw pensioen.

Hét adres om te bekijken van wie u straks welke bedragen aan pensioen kunt verwachten én hoe uw AOW ervoor staat.

Zo’n 47.000 mensen ...

... in ons Fonds zijn digitaal bereikbaar. Zij zijn snel op de hoogte en krijgen hun post digitaal. Geef ook uw e-mailadres door! Ga naar www.pensioenfondsing.nl en log in op Mijn Pensioen.

Gemakkelijk inloggen met DigiD-app of -sms

Ook op Mijn Pensioen. U regelt het op www.digid.nl.

CO2-footprint 50% lager

De CO2-footprint van onze aandelen slonk eind 2020 met meer dan 50%. De CO2- doelstellingen die wij aan de externe vermogensbeheerders hebben opgelegd, hebben effect.

U kunt ook later met pensioen

In Mijn Pensioenplan ziet u wat dit betekent. U hoeft ­verder nog niets door te geven. Tegen die tijd sturen wij u een brief en later herinneringen.

100.000 huwelijken in 2020

Dat is veel minder dan het gemiddelde van 130.000 sinds 2013. Dat kwam door de coronamaatregelen. Nu neemt het aantal huwelijken weer toe.

Hebt u een nieuwe partner, maar besloot u (nog) niet te trouwen en geen geregistreerd partnerschap aan te gaan?

Meld uw partner dan wel bij ons aan voordat u met pensioen gaat! Zo krijgt hij of zij recht op pensioen, mocht u overlijden. U logt hiervoor in op Mijn Pensioen.