Zo maakt u

uw pensioen

op maat


Met de keuzemogelijkheden uit ons pensioenreglement maakt u uw pensioen op maat. Want iedere situatie is weer anders. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij. En bieden voorbeelden waaraan u ziet hoe ze kunnen worden toegepast.

Het lijkt misschien ­tegenstrijdig, maar met de komst van één pensioen­reglement voor alle deelnemers zijn er meer ­keuzes gekomen voor uw pensioen bij ­Pensioenfonds ING. Sinds kort kunt u ze zien en ervaren in de online tool Mijn Pensioenplan. U rekent daar alle keuzes door en ziet wat dit doet met uw pensioen.

Log in op Mijn Pensioen

via de website en ga naar Mijn Pensioenplan.

Bijna 65 of 68 jaar?

Een half jaar voorafgaand aan deze verjaardag krijgt u automatisch een uitnodiging om uw pensioen aan te vragen via Mijn Pensioenplan. Of voor u 65 of 68 jaar geldt, ziet u op uw Uniform Pensioenoverzicht.

Nog lang niet met pensioen?

Maak alvast plannen in Mijn Pensioenplan. Zo ziet u wat u kunt verwachten.

Joris wil zo vroeg mogelijk met pensioen


Het is goed geweest. Hard gewerkt, maar nu breekt een andere tijd aan. Joris heeft het onderzocht en ziet dat hij op zijn 58ste met pensioen kan.

Hij maakt dit pensioenplan:


In Mijn Pensioenplan:

  • ziet Joris precies hoe hoog zijn pensioen wordt op verschillende leeftijden.
  • ziet Joris dat hij zijn pensioen tot aan de AOW-leeftijd kan ­verhogen met maximaal tweemaal de AOW voor gehuwden: € 1.828 bruto per maand.
  • kiest Joris welk deel hij hiervan wil gebruiken en wat dat betekent voor zijn pensioen vanaf zijn AOW-leeftijd.
  • geeft Joris straks online zijn pensioenplan aan ons door.
  • verklaart Joris dat hij geen betaald werk meer zal doen. Niet in loondienst én niet als zelfstandige. De Belastingdienst vraagt die verklaring als het pensioen meer dan vijf jaar vóór de AOW-leeftijd ingaat.
image

Géorg wil zijn werkzame leven langzaam afbouwen


Het werk is leuk, maar wordt ­misschien wat zwaar. Helemaal ­stoppen is niet nodig, maar als het alvast wat minder zou kunnen dan zou dat fijn zijn! Hij maakt verschillende plannen in Mijn Pensioenplan, overlegt met zijn werkgever en besluit dit:


In Mijn Pensioenplan:

  • ziet Géorg precies hoe hoog zijn pensioen wordt als hij zijn pensioen voor een deel laat ingaan.
  • geeft Géorg straks online zijn pensioenplan aan ons door.
  • verklaart Géorg dat hij geen betaald werk meer zal doen voor het deel van de week waarvoor hij zijn pensioen alvast laat ingaan. Niet in loondienst én niet als zelfstandige. De Belastingdienst vraagt die verklaring als het pensioen meer dan vijf jaar vóór de AOW-leeftijd ingaat.

image

Ook pensioen bij een van de CDC-pensioenfondsen?

Check de keuzes die u daar hebt. Ze zijn daar net weer anders! Kijk op nn.cdcpensioen.nl of op ing.cdcpensioen.nl voor meer informatie.

Eveline wil tegelijk met haar ­partner met pensioen


Haar man Tom gaat met pensioen als hij 65 jaar is. Eveline is dan 63 jaar. Zij kiest ervoor haar pensioen wat eerder in te laten gaan.

Zij maakt dit pensioenplan:


In Mijn Pensioenplan:

  • vergelijkt Eveline de plannen die ze eerder gemaakt heeft.
  • ziet Eveline precies hoe hoog haar pensioen wordt op verschillende leeftijden.
  • geeft Eveline straks het pensioenplan van haar keuze aan ons door.

image