Column

Uw AOW ziet u op svb.nl

We hebben als Pensioenfonds ING besloten om geen AOW-bedragen op te nemen in Mijn Pensioenplan. Wij realiseren ons dat het hierdoor wel lastig voor u kan zijn om een goed beeld te krijgen van uw totale inkomen na pensionering. Maar wij kunnen u niet met 100% zekerheid het juiste AOW-bedrag laten zien dat u gaat ontvangen. Daar zijn twee redenen voor.

  1. Stel dat u jaren in het buitenland hebt gewoond na uw 18e. Dan is voor u de AOW lager. Voor ieder jaar dat u niet verzekerd bent doordat u in het buitenland woont, wordt uw AOW met 2% gekort. Wij weten niet of en zo ja, hoeveel jaren u in het buitenland hebt gewoond.
  2. Bij de omrekening van de bruto AOW naar netto kan de loonheffingskorting erop worden toegepast, maar dat hoeft niet. Dat is namelijk een keuze die u individueel kunt maken. U geeft uw keuze door aan de Sociale Verzekeringsbank.

Kortom: we kunnen u dus niet altijd het juiste bedrag laten zien. Om een juist en volledig beeld te krijgen van uw toekomstige AOW, kijkt u het best op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB keert uw AOW aan u uit.

Jurriaan Cornelisse, Senior Pensioenjurist

To the point

Update van uw pensioen

Bekijk uw jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht. U krijgt het in oktober 2021. Bouwt u nog pensioen op bij ons Fonds doordat u arbeidsongeschikt bent? Dan ontvangt u het in september. U vindt uw overzichten als u inlogt op Mijn Pensioen.

Deelnemerspanel zoekt nieuwe leden

Wilt u meedenken over de communicatie van Pensioenfonds ING? Ons deelnemerspanel beoordeelt op gezette tijden teksten of ideeën voordat we deze echt gebruiken. Dit helpt ons om de communicatie met u verder te verbeteren!

Ruim 47.000 deelnemers ...

... bereiken wij via e-mail. Elke maand komen daar mensen bij. Hebt u ons uw e-mailadres al doorgegeven? Dat kan eenvoudig door via onze website in te loggen op Mijn Pensioen.

Uw e-mailadres kan wel eens veranderen

Bijvoorbeeld als u een nieuwe ­internet­-provider krijgt. Geeft u ons dan uw nieuwe e-mailadres door? Dat kan eenvoudig door via onze website in te loggen op Mijn Pensioen.

Wijziging­ ­door­geven? Informeer al uw pensioenfondsen

Hebt u niet alleen pensioen bij Pensioenfonds ING maar ook bij ING CDC Pensioenfonds of bij NN CDC Pensioenfonds? Geef dan ook daar uw ­wijziging door. Vanwege privacywetgeving mogen de fondsen deze informatie niet met elkaar delen.

4X

Onze digitale nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar

Besluit over verhogen pensioen volgt in december

Net als vorig jaar besluit het Bestuur in december in één keer over de toeslagen voor alle pensioenen.

  • Volgt uw pensioen de prijsontwikkeling en wordt uw pensioen verhoogd? Dan gaat de verhoging in per 1 januari 2022.
  • Volgt uw pensioen de cao-loonsverhoging van ING Bank of van NN Group en wordt uw pensioen verhoogd? Dan gaat de verhoging alsnog in vanaf de datum van de cao-loonsverhoging in 2021.

Op uw Uniform Pensioenoverzicht ziet u of uw pensioen de prijs- of de loonontwikkeling volgt.