Nieuws

Financiële onafhankelijkheid Pensioenfonds ING definitief

Vandaag is bekend gemaakt dat het voorgenomen onderhandelingsresultaat over de financiële onafhankelijkheid van Pensioenfonds ING van 8 januari, definitief is.

In vervolg op onze eerdere berichtgeving begin januari heeft de Deelnemersraad van Pensioenfonds ING (hierna: het fonds) een positief advies afgegeven, waarna het Bestuur van het fonds een definitief besluit hierover heeft genomen. Ook de leden van de vakorganisaties (CNV Dienstenbond, FNV Finance en De Unie) hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. De Centrale Ondernemingsraad (COR) en het algemeen bestuur van de Vereniging Senioren ING (VSI) hebben het onderhandelingsresultaat bekrachtigd. De financiële onafhankelijkheid van het fonds is daarmee een feit. Vanaf vandaag bestaat er geen financiële band meer tussen ING en het fonds, uitgezonderd betaling door ING van de uitvoeringskosten van het fonds.

Meer informatie

Medio april ontvangen Verzekerden een Pensioenkrant met meer informatie over de gevolgen van de financiële onafhankelijkheid van het fonds en wat dat voor hen betekent. Ook kunt u de lijst met veelgestelde vragen bekijken. Staat uw vraag daar niet tussen? Dan kunt u deze mailen aan ons Pensioenloket: pensioenloket@pensioenfondsing.nl. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoord.


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.