Nieuws

Pensioenfonds Academie van start. Iets voor jou?

De werkgevers ING Bank en NN Group zijn samen met ING CDC Pensioenfonds, NN CDC Pensioenfonds en Pensioenfonds ING een nieuwe initiatief gestart: de Pensioenfonds Academie. Ben jij jonger dan 40 jaar, heb je interesse in pensioen en zou je een actieve rol willen spelen bij een van de pensioenfondsen? Dat kan. We leggen je hier uit hoe het werkt.

In het najaar van 2017 gaat de Pensioenfonds Academie van start. Met dit initiatief willen de werkgevers en de pensioenfondsen van ING Bank en NN Group jonge medewerkers (25-40 jaar) enthousiasmeren voor een actieve rol bij het pensioenfonds door zich te ontwikkelen op het gebied van pensioen.

Waarom een Academie? 

De aanleiding voor de oprichting van de Pensioenfonds Academie is tweeledig.

Werving
Het vervullen van een functie in het bestuur of het verantwoordingsorgaan van een pensioenfonds vergt gedegen kennis, ervaring en opleiding. De Academie kan geschikte kandidaten werven voor zo´n functie. Dit komt de kwaliteit en de continuïteit van de fondsen ten goede.

Let op: na de Pensioenfonds Academie kan via de fondsen nog een opleidingstraject volgen voor een concrete functie.

Diversificatie
De Pensioenfonds Academie is een hulpmiddel om het diversiteitsbeleid van de pensioenfondsen nader in te vullen. Immers, door het werven en opleiden van jonge en vrouwelijke medewerkers zal de samenstelling van de besturen en de verantwoordingsorganen in de toekomst een betere afspiegeling vormen van de doelgroepen.

Wat biedt de Academie?

In een groep van 10-12 personen maak je kennis met de pensioenregelingen en -fondsen van ING Bank en NN Group. Je verdiept je in onderwerpen als beleggen, finance & risk, communicatie, governance en dilemma’s in de boardroom. En je maakt kennis met mensen uit het vak. Na zes sessies ben je aardig op weg om wellicht in de toekomst zelf lid van het verantwoordingsorgaan of bestuurder te worden!

Let op: de Pensioenfonds Academie is niet gericht op de commerciële pensioenproducten van ING Bank en NN Group!

Wat kun je verwachten?

Als je overweegt je aanmelden, houd dan rekening met het volgende:

 • Deelname is kosteloos.
 • Je hebt een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Je denk- en werkniveau is HBO/WO.
 • De bijeenkomsten vinden na werktijd plaats (van 17.00 – 19.00 uur).
 • Op een hoofdkantoorlocatie van ING Bank of NN Group in Amsterdam of Den Haag.
 • Eventuele reistijd kan onder werktijd (hiervoor is overleg met je leidinggevende of een verklaring van HR nodig).
 • Voor een maaltijd wordt gezorgd.
 • De sprekers komen uit eigen geledingen van de pensioenfondsen, eventueel aangevuld met externe sprekers.
 • Je krijgt vooraf geen huiswerk, wel is het raadzaam de zes bijeenkomsten (nagenoeg) allemaal te volgen.
 • Tussen de bijeenkomsten zit telkens een periode van circa 6 weken.
 • Je bent bereid tijdens en na afloop op te treden als ‘ambassadeur’ van de Academie en/of de fondsen.

Hoe meld je je aan?

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Wacht dan niet want vol is vol (maximaal 12 personen). De volgende groep start pas weer in het najaar van 2018. Aanmelden gaat heel eenvoudig. Stuur voor 1 september 2017 je CV met motivatiebrief naar info@pensioenfondsacademie.nl . Daarna volgt een selectieprocedure.

In deze video delen drie ambassadeurs van de Pensioen Academie - Sander, Peggy en Ingmar - hun inspirerende verhaal met jou: