Nieuws

Bekijk uw Uniform Pensioenoverzicht

Elk jaar ontvangt u van Pensioenfonds ING een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Als deelnemer of pensioengerechtigde ontvangt u uw UPO in juni 2017. Bent u gewezen deelnemerOud-werknemer die geen pensioen meer opbouwt in de pensioenregeling en die zijn opgebouwde pensioen uitdiensttreding heeft laten staan bij het Fonds. (ex-werknemer)? Dan ontvangt u elke drie jaar een UPO (het eerstvolgende UPO volgt in 2019). Het UPO geeft een overzicht van het pensioen dat u bij Pensioenfonds ING heeft opgebouwd.

Uit onderzoek bleek dat veel mensen het pensioenoverzicht niet goed begrijpen. Daarom heeft de pensioensector het UPO in een nieuw jasje gestoken.Dit zijn de belangrijkste aanpassingen:

  • De informatie is overzichtelijker en beknopter.
  • Aan de hand van icoontjes ziet u in één oogopslag waar de tekst betrekking op heeft.
  • Er is geen uitgebreide papieren toelichting meer. In plaats daarvan is er een online toelichting voor deelnemers en pensioengerechtigden.

Let op: lager pensioen bij scheiding

Bent u gescheiden en heeft u uw pensioen verdeeld met uw ex-partner? Dan is het pensioen voor uw ex-partner al afgetrokken van uw opgebouwde pensioen. Daardoor is het pensioen op uw pensioenoverzicht lager.

Uw UPO staat online voor u klaar

Het Fonds biedt steeds meer communicatie digitaal aan in het Deelnemersportaal, zoals ook het Uniform Pensioenoverzicht. Het Deelnemersportaal is uw persoonlijke en beveiligde omgeving van deze website. U logt in met uw DigiD.

Registreer uw e-mailadres

Ontvangt u uw UPO nog op papier, maar ontvangt u informatie liever digitaal? Geef dan uw e-mailadres door via het Deelnemersportaal. Wij sturen u een volgende keer dan een e-mail, waarin wij u laten weten dat er iets voor u klaar staat in het Deelnemersportaal. Uw jaaropgave bijvoorbeeld, of een volgend pensioenoverzicht. Wij breiden de digitale communicatie steeds verder uit.

Totaaloverzicht van uw pensioen

Sinds 1 januari 2014 bouwt u als medewerker van ING Bank en NN Group pensioen op bij ING CDC Pensioenfonds of bij NN CDC Pensioenfonds. Van uw CDC Pensioenfonds ontvangt u ook een UPO. Voor een totaaloverzicht van uw pensioen kunt u gebruik maken van de gezamenlijke Pensioenplanner. In de Pensioenplanner kunt u ook uw AOW en eventueel elders opgebouwd pensioen bekijken.

Meer weten?

Heeft u een vraag? Dan kunt u contact met het Pensioenloket opnemen. Onze medewerkers helpen u graag. Bent u het UPO kwijt? Log in op het Deelnemersportaal en download uw UPO vanuit uw persoonlijke en beveiligde omgeving.

Relevante links