Nieuws

Gemiddelde reële dekkingsgraad per 31 maart 2018 96,1% (+0,2%-punt)
  • De gemiddelde reële dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden steeg met 0,2%-punt naar 96,1%. Op basis hiervan is op dit moment volledige toeslagverlening mogelijk (zie toeslagenbeleid ).
  • De DNB-beleidsdekkingsgraad kwam eind maart uit op 142,8%. Dat is 0,1%-punt hoger dan vorige maand en ruim boven de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 111,5%.
  • De marktwaardedekkingsgraad is met 1,8%-punt gedaald naar 138,7%. Deze dekkingsgraad geeft het beste beeld van de financiële ontwikkeling van het Fonds in de afgelopen maand.

Gemiddelde reële dekkingsgraad

DNB-beleidsdekkingsgraad

Marktwaardedekkingsgraad

96,1%

142,8%

138,7%

▲0,2%

▲0,1%

▼ 1,8%

Wij begrijpen dat de verschillende dekkingsgraden vragen bij u kunnen oproepen. Voor meer informatie verwijzen we u daarom graag naar de uitleg over de dekkingsgraad van het Fonds

Verloop dekkingsgraden

Beweeg de muis over de grafiek voor meer informatie

Let op
De oranje lijn in de grafiek toont de twaalfmaandsgemiddelde reële dekkingsgraad. Tot 1 januari 2016 betreffen de punten echter nog de actuele reële dekkingsgraad.


Ontwikkelingen in de afgelopen maand

  • Het totale rendement op de beleggingen over de maand maart kwam uit op 1,3%. Met alle beleggingscategorieën werd een positief rendement behaald met uitzondering van aandelen en obligaties opkomende markten.
  • Door het totale positieve rendement steeg de waarde van de beleggingen met € 0,3 miljard naar € 27,1 miljard.
  • Door de daling van de rente steeg de totale waarde van de pensioenverplichtingen met 2,5%.
  • De marktwaardedekkingsgraad daalde, omdat de waarde van de pensioenverplichtingen procentueel harder steeg dan de waarde van de beleggingen.
  • De waarde van de reële pensioenverplichtingen steeg procentueel minder hard dan de waarde van de nominale pensioenverplichtingen door een gedaalde inflatieverwachting

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.