Nieuws

Toeslagverlening ING Bank

Pensioenfonds ING (het Fonds) is verheugd u te kunnen informeren dat per 1 september 2018 een volledige toeslag (indexatie) van 1,7% wordt verleend aan medewerkers in dienst van ING Bank en een deel van de pensioengerechtigden en gewezen deelnemers die de loonontwikkeling van ING Bank volgen. De toeslag is gelijk aan de algemene salarisverhoging volgens de cao van ING Bank. U ontvangt hierover binnenkort een brief van het Fonds.

Achtergrond besluit

Toeslagverlening is afhankelijk van de hoogte van de dekkingsgraad. Bij het besluit is uitgegaan van de hoogte van de gemiddelde reële dekkingsgraad per eind juni 2018 (96,1%) en de toeslagstaffel 2018. Volgens de staffel is dit jaar volledige toeslagverlening mogelijk vanaf een gemiddelde reële dekkingsgraad van 89%.

Actuele pensioenbedragen in oktober 2018

Wilt u meer inzicht in uw pensioen? Maak dan gebruik van de Pensioenplanner. Vanaf oktober 2018 is de toeslag verwerkt in uw pensioenbedragen in het Deelnemersportaal, in de Pensioenplanner en op mijnpensioenoverzicht.nl. Ga hiervoor naar ‘Mijn pensioen’ en log in met uw DigiD.

Voorwaardelijk

Toeslagverlening is voorwaardelijk: een eerder toegekende verhoging geeft niet vanzelfsprekend recht op verhogingen in de toekomst.

Handige links


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.