Nieuws

Op een goed pensioen!

Namens het Algemeen Bestuur en het Bestuursbureau van Pensioenfonds ING wensen wij u een goed 2018!

Ook in het afgelopen jaar hebben wij weer hard gewerkt om u een zeker en zoveel mogelijk waardevast pensioen te bieden. Wij zijn dan ook blij dat we in 2017 uw pensioen hebben kunnen verhogen met de loon- of prijsontwikkeling (afhankelijk van uw situatie). Met een voorlopige gemiddelde reële dekkingsgraad van 95,2% eind 2017 (eind 2016: 92,6%) staat het Fonds er gezond voor. Wij verwachten uw pensioen in 2018 opnieuw volledig, of nagenoeg volledig te kunnen verhogen. Maar het is goed te realiseren dat dit mede afhankelijk is van de marktomstandigheden en nooit vanzelfsprekend is.

Wij zijn ook blij dat u onze inspanningen weet te waarderen, met een gemiddelde tevredenheid van 7,8 (deelnemersonderzoek 2017). Dat willen we graag vasthouden en mogelijk nog iets verhogen. Bijvoorbeeld door onze dienstverlening verder te verbeteren. Zo willen wij ruimere mogelijkheden bieden voor persoonlijke pensioengesprekken. Daar zijn we eind 2017 voor medewerkers al mee gestart tijdens de Pensioen3daagse. Heeft u dit gemist? Houdt onze berichtgeving dan in de gaten voor nieuwe kansen. In de tussentijd kunt u zelf aan de slag met de Pensioenplanner. En dat is eenvoudiger dan u waarschijnlijk denkt.

Omdat pensioen u, als (toekomstig) inkomen, aan het hart gaat, wijzen wij u tot slot graag nog op het Verantwoordingsorgaan (VO). Dit orgaan vertegenwoordigt de werknemers, werkgevers en pensioengerechtigden. In april kunt u uw stem uitbrengen op de kandidaten voor het nieuwe VO per 1 juli 2018. Binnenkort meer daarover. U gaat toch ook stemmen? 

Hans van der Knaap
Onafhankelijk voorzitter
Algemeen Bestuur

Aldrik Venemans
Uitvoerende Bestuurder
Directeur Bestuursbureau

PS U kunt zich nog tot 15 januari aanmelden als kandidaat voor het nieuwe Verantwoordingsorgaan. Bent u geïnteresseerd en heeft u zich nog niet aangemeld? Zorg dat u niet te laat bent!

Het Algemeen Bestuur. Van links naar rechts: Hans van der Knaap, Lex Steenbergen, Aldrik Venemans, Peggy Wilson, Peter van Meel, Wim van Iersel, Wim Kastelijn