Nieuws

Pensioenfondsen ING Bank en NN Group winnen samen innovatieprijs voor Pensioenfonds Academie

Pensioenfonds ING, NN CDC Pensioenfonds en ING CDC Pensioenfonds hebben samen de Pensioen Pro innovatieprijs 2018 gewonnen voor het initiatief van de Pensioenfonds Academie. De jury noemde het initiatief ‘Als innovatieve benadering belangrijker dan de tools die in deze categorie werden voorgedragen’.

De Pensioenfonds Academie is tot stand gekomen in samenwerking met de werkgevers ING Bank en NN Group om jonge mensen te enthousiasmeren voor pensioen en voor een eventuele toekomstige rol bij de pensioenfondsen (Bestuur en Verantwoordingorgaan). Hiermee laten de fondsen zien dat zij zich op een vernieuwende manier inspannen voor meer diversiteit, zoals de Code Pensioenfondsen ook voorschrijft.

Vlnr: Ingrid Vleeskens (CDC Pensioenfondsen), Aldrik Venemans en
Jurriaan Cornelisse (Pensioenfonds ING) nemen de innovatieprijs in ontvangst.

Pensioenfonds ING heeft inmiddels de eerste vruchten mogen plukken van het initiatief: bij de recente verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan (VO) stelden meerdere deelnemers vanuit de Pensioenfonds Academie zich kandidaat. Daarvan zullen drie jongere, vrouwelijke deelnemers vanaf juli zitting nemen in het nieuwe VO.   

Pensioen Pro reikt jaarlijks de Pensioen Pro Award uit voor beste pensioenfonds. Daarnaast zijn er diverse themaprijzen, waaronder voor innovatie. In 2016 en 2012 won Pensioenfonds ING al de Pensioen Pro Award voor ‘Beste pensioenfonds van Nederland’.


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.