Nieuws

We hebben onze privacyverklaring aangepast

Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een nieuwe privacywet voor de hele Europese Unie die op 25 mei 2018 ingaat.

De wet was aan vernieuwing toe, omdat de technologische mogelijkheden en het (online) dataverkeer enorm is toegenomen. Doel van deze wet is het verbeteren van de privacy van personen. Dus ook die van u!

Netjes omgaan met uw persoonsgegevens

De AVG brengt meer en andere verantwoordelijkheden met zich mee voor organisaties die werken met persoonsgegevensbestanden. Dit geldt dus ook voor Pensioenfonds ING, onze administrateur AZL en andere partijen waar ons Fonds werk aan heeft uitbesteed. Wij kunnen ons werk niet goed doen zonder het verzamelen en verwerken van uw persoonlijke gegevens. Hoe moeten we anders uw opgebouwde pensioen administreren of uw pensioen uitkeren? Het gaat bijvoorbeeld om uw woonadres, salaris en burgerlijke staat. Wij verzamelen alléén persoonsgegevens die wij daarvoor nodig hebben.

Vanaf 25 mei 2018 moeten we kunnen bewijzen dat we voldoen aan onze verantwoordingsplicht. We zijn dan niet alleen aanspreekbaar op het correct omgaan met privacygegevens, maar we moeten hier ook bewijs van kunnen overleggen. Kortom: wij beloven u dat we netjes omgaan met uw persoonsgegevens en kunnen bewijzen dat we dat ook doen.

Wilt u meer informatie? Lees dan de aangepaste privacyverklaring die u kunt vinden op deze website. Om u te helpen kunt u deze doorlopen aan de hand van veelgestelde vragen en antwoorden.


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.