Nieuws

Medewerkers NN Group in gesprek over hun pensioen

Voor de zomervakantie hebben 144 medewerkers van NN Group (gratis) pensioengesprekken gevoerd met financieel adviseurs van NN. In een gesprek van ongeveer 30 minuten kregen de medewerkers uitleg over het uniform pensioenoverzicht (UPO), de Pensioenplanner en hun pensioen. De gesprekken werden mogelijk gemaakt door NN Group, Pensioenfonds ING en NN CDC Pensioenfonds.

Goed gewaardeerd

Medewerkers spraken hun waardering uit voor de gesprekken. Een greep uit de reacties:

          “Wat fijn dat jullie dit doen”;  

          “Eindelijk begrijp ik mijn pensioenoverzicht”;  

          “Ik wist niet dat ik mijn pensioen eerder kon laten ingaan."  

Zowel bij NN Group als ING Bank worden regelmatig gesprekken of workshops georganiseerd over pensioen. Houd de berichtgeving op deze website in de gaten voor nieuwe initiatieven. 

Meest gestelde vragen

We hebben de vijf meest gestelde vragen met antwoorden voor u op een rij gezet: 

1. Wat gebeurt er met mijn pensioen na een scheiding?

Als u gaat scheiden of uw geregistreerd partnerschap beëindigt, dan wordt het ouderdomspensioen verdeeld. Standaard is het zo geregeld dat uw ex-partner recht heeft op de helft van het ouderdomspensioen dat u heeft opgebouwd tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Meer hierover leest u op deze website of lees het artikel in de Pensioenkrant van juni: ‘Pensioen verdelen bij scheiding: wijzigingen op komst’. 

2. Hoe meld ik mijn partner aan?

U kunt uw partner aanmelden via het Deelnemersportaal

3. Kan ik bijsparen?

Bijsparen is niet mogelijk via uw pensioenfonds van ING Bank en NN Group. 

4. Wat kan ik doen om eerder te stoppen met werken?

U kunt het ouderdomspensioen eerder laten ingaan. Dan ontvangt u per maand minder ouderdomspensioen. Heeft u een hypotheek? Dan kunt u zorgen dat deze (gedeeltelijk) is afgelost. Of u kunt zelf extra gaan sparen. Lees ook de Pensioenkrant (‘eerder stoppen met werken’) voor meer informatie. 

5. Welke pensioenkeuzes kan ik maken?

Er zijn verschillende keuzes mogelijk. U kunt keuzes maken over het moment dat u met pensioen gaat, zoals pensioen vervroegen (tot 60 jaar), uitstellen tot uiterlijk 67 jaar of in deeltijd met pensioen. U kunt er ook voor kiezen om de hoogte van de pensioenuitkering te laten variëren, bijvoorbeeld de eerste drie jaar een hoger pensioen en daarna een lager pensioen. Houd er wel rekening mee dat niet alle pensioenregelingen dezelfde keuzemogelijkheden bieden. Zorg dus dat u weet welke pensioenregeling voor u geldt. Lees de Pensioenkrant (‘bijna met pensioen’) voor meer informatie en/of gebruik de Pensioenplanner om te zien u wat de keuzes betekenen voor uw pensioen.


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.