Nieuws

Toeslagverlening afgeleide prijsindex

Pensioenfonds ING is verheugd u te kunnen informeren dat wij per 1 januari 2020 een volledige toeslag (indexatie) verlenen van 1,73% aan deelnemers die de afgeleide prijsindex als toeslagmaatstaf volgen. Het gaat hierbij om de ingegane en opgebouwde pensioenen van de meeste oud-medewerkers (pensioengerechtigden en gewezen deelnemers).

Achtergrond besluit

De toeslagverlening is gelijk aan de ‘Consumentenprijsindex alle huishoudens, afgeleid’ over de periode oktober 2018 - oktober 2019. Voor de toeslagverlening is het Fonds verder uitgegaan van de volgende zaken:

  • Wettelijke randvoorwaarden, ook wel toekomstbestendige toeslagverlening genoemd.
  • De toeslagstaffel. Volgens de staffel van 2019 is volledige toeslagverlening mogelijk vanaf een gemiddelde reële dekkingsgraad van 90%. Voor het huidige besluit is uitgegaan van de gemiddelde reële dekkingsgraad van eind oktober 2019 (97,6 %).

Brief

Volgt uw pensioen de afgeleide prijsindex? Dan ontvangt u in januari een brief over uw toeslag. Pensioengerechtigden ontvangen uiterlijk op 23 januari 2020 de betaalspecificatie met het verhoogde maandbedrag.

Voorwaardelijk

Toeslagverlening is voorwaardelijk: een eerder toegekende verhoging geeft niet vanzelfsprekend recht op verhogingen in de toekomst.

Handige links


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.