Nieuws

Gemiddelde reële dekkingsgraad per 28 februari 2019 97,1% (+0,2%-punt)
  • De gemiddelde reële dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden is met 0,2%-punt gestegen tot 97,1%. Op basis hiervan is op dit moment volledige toeslagverlening mogelijk (zie toeslagenbeleid).
  • De marktwaardedekkingsgraad is met 1,2%-punt gestegen naar 136,3%. Deze dekkingsgraad geeft het beste beeld van de financiële ontwikkeling van het Fonds in de afgelopen maand.
  • De DNB-beleidsdekkingsgraad kwam eind februari uit op 142,2%. Dat is 0,3%-punt lager dan vorige maand en ruim boven de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 110,8%.

Gemiddelde reële dekkingsgraad

DNB-beleidsdekkingsgraad

Marktwaardedekkingsgraad

97,1%

142,2%

136,3%

▲0,2%

▼0,3%

▲1,2%

Wij begrijpen dat de verschillende dekkingsgraden vragen bij u kunnen oproepen. Voor meer informatie verwijzen we u daarom graag naar de uitleg over de dekkingsgraad van het Fonds

Verloop dekkingsgraden

Beweeg de muis over de grafiek voor meer informatie

Ontwikkelingen in de afgelopen maand

In de afgelopen maand daalde de waarde van de beleggingen. Omdat de waarde van de pensioenverplichtingen harder daalde, steeg de marktwaardedekkingsgraad.

Waarde beleggingen

  • Met alle beleggingscategorieën werd een positief rendement behaald behalve met staatsobligaties en inflatie gerelateerde obligaties. Per saldo kwam het totale rendement over de maand februari uit op -/-0,3%.
  • De totale waarde van de beleggingen daalde met € 0,1 miljard tot € 27,5 miljard.

Waarde pensioenverplichtingen

  • In februari steeg de rente. Hierdoor daalden de pensioenverplichtingen met 1,1%-punt.
  • Door de pensioenuitkeringen in februari daalden de pensioenverplichtingen met 0,2%-punt.
  • De pensioenverplichtingen daalden in de afgelopen maand in totaal met 1,3%-punt.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.