Nieuws

Aldrik Venemans verlaat Pensioenfonds ING

Aldrik Venemans, algemeen directeur Bestuursbureau en uitvoerend bestuurder verlaat Stichting Pensioenfonds ING per 24 mei 2019. Hij zet zijn loopbaan voort buiten het Fonds.

De afgelopen 8,5 jaar heeft Aldrik een belangrijke bijdrage geleverd aan het Fonds, eerst als actuaris/financieel risicomanager en later als directeur van het Bestuursbureau en uitvoerend bestuurder. Zo was hij betrokken bij de processen en onderhandelingen rondom de sluiting en de financiële onafhankelijkheid van het Fonds. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor het neerzetten van het voor pensioenfondsen unieke financiële beleid gebaseerd op de reële dekkingsgraad. Verder is onder zijn leiding het initiatief genomen om de pensioenadministratie te vereenvoudigen en een intern in control statement te implementeren.

Aldrik Venemans: “Ik kijk vol trots terug op de afgelopen jaren. Pensioenfonds ING is een prachtfonds met een stevige financiële positie en een innovatief financieel beleid op basis van de reële marktwaardedekkingsgraad. Met een bestuursbureau van 27 hoog gekwalificeerde medewerkers kan er veel worden bereikt voor de deelnemers.”

Hans van der Knaap, voorzitter Algemeen Bestuur: “Ik heb Aldrik leren kennen als een gekwalificeerde pensioenfondsbestuurder met brede kennis van zaken. Hij heeft veel voor ons Fonds betekend. Wij danken Aldrik dan ook voor zijn bijdrage en wensen hem veel succes in de volgende stap van zijn professionele loopbaan.”

De taken van Aldrik Venemans als uitvoerend bestuurslid en directeur Bestuursbureau worden ad interim waargenomen door bestuurslid Peter van Meel. Peter trekt zich hiermee tijdelijk terug als niet uitvoerend bestuurder.


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.