Nieuws

Pensioenfonds ING verzoekt ING Bank en NN Group tot gelijkstelling van de pensioenregelingen

Doel is één pensioenregeling

Pensioenfonds ING heeft de werkgevers ING Bank en NN Group recent verzocht om de bestaande pensioenregelingen op een beperkt aantal afwijkende punten gelijk te stellen. In de komende periode informeert het Fonds zijn deelnemers over de voorgenomen aanpassingen. Doel is één pensioenregeling voor alle deelnemers van Pensioenfonds ING. De werkgevers zullen de voorgestelde aanpassingen bespreken om vervolgens tot overeenstemming te komen met de vakbonden. Eind 2019 wordt een definitief besluit verwacht. De nieuwe pensioenregeling kan dan per 2020 worden ingevoerd.

De aanpassingen zijn nodig voor de vernieuwing van de administratie en het technisch systeem. Om dit te kunnen realiseren is het nodig om de bestaande zes pensioenregelingen gelijk te stellen.  

Pensioenfonds ING kent een lange historie en kent daardoor zes, deels met elkaar verweven, pensioenregelingen. De regelingen hebben al veel gelijke onderdelen, maar op sommige punten wijken ze wat van elkaar af. Voor het gelijkstellen van de huidige pensioenregelingen wordt de Basisregeling Pensioen 65 als uitgangspunt genomen.

De pensioenregelingen van Pensioenfonds ING zijn eerder tot stand gekomen in overleg tussen werkgevers en vakbonden. De werkgevers gaan de door Pensioenfonds ING voorgestelde aanpassingen bespreken om vervolgens tot overeenstemming te komen met de vakbonden. Pensioenfonds ING verwacht dat in december 2019 een definitief besluit valt. Daarna ontvangen de deelnemers uitgebreidere  informatie  over de gevolgen van deze aanpassingen.  

Naast de werkgevers en vakbonden heeft Pensioenfonds ING gelijktijdig het Verantwoordingsorgaan, de Vereniging voor Oud-medewerkers NN Group en de Vereniging voor Oud-medewerkers ING Bank geïnformeerd over de voorgestelde aanpassingen.

Meer informatie


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.