Nieuws

Toeslagverlening ING Bank

Pensioenfonds ING (het Fonds) is verheugd u te kunnen informeren dat per 1 september 2019 een volledige toeslag (indexatie) van 3% wordt verleend aan medewerkers in dienst van ING Bank en een deel van de pensioengerechtigden en gewezen deelnemers die de loonontwikkeling van ING Bank volgen. De toeslag is gelijk aan de algemene salarisverhoging volgens de cao van ING Bank. U ontvangt hierover binnenkort een brief van het Fonds.

Ontvangt u pensioen van ons Fonds en volgt dit pensioen de loonontwikkeling van ING Bank, dan ontvangt u in oktober 2019 de eerste verhoogde betaling. In oktober ontvangt u ook een nabetaling over september 2019.

Achtergrond besluit

Toeslagverlening is afhankelijk van de hoogte van de dekkingsgraad. Binnen de wettelijke randvoorwaarden is de hoogte van de gemiddelde reële dekkingsgraad de leidraad voor toeslagverlening. Bij het besluit is uitgegaan van de gemiddelde reële dekkingsgraad per eind juni 2019 (98,2%) en de toeslagstaffel 2019. Volgens de staffel is dit jaar volledige toeslagverlening mogelijk vanaf een gemiddelde reële dekkingsgraad van 90%.

Actuele pensioenbedragen eind oktober 2019

Wilt u meer inzicht in uw pensioen? Maak dan gebruik van de Pensioenplanner. Eind oktober 2019 is de toeslag verwerkt in uw pensioenbedragen in het Deelnemersportaal, in de Pensioenplanner en op mijnpensioenoverzicht.nl. Ga hiervoor naar ‘Mijn pensioen’ en log in met uw DigiD.

Voorwaardelijk

Toeslagverlening is voorwaardelijk: een eerder toegekende verhoging geeft niet vanzelfsprekend recht op verhogingen in de toekomst.

Handige links


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.