Peter van Meel over het coronavirus en uw pensioen

Thema: Uitleg Geplaatst op: 23 april 2020

Wij leven in ongekende omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus. Het coronavirus en de ingrijpende maatregelen om dit virus onder controle te krijgen, hebben grote impact op ons dagelijks leven. Wij als bestuur van Pensioenfonds ING volgen de ontwikkelingen rondom corona op de voet.

Uw pensioen

Pensioenfonds ING doet er alles aan om de dagelijkse bedrijfsvoering zo ongestoord mogelijk te continueren. Hiertoe hebben wij samen met onze uitvoeringsorganisatie diverse maatregelen genomen. Hierbij geven wij vooral aandacht aan de tijdige uitbetaling van uw pensioenuitkeringen en de pensioenaanvragen.

Invloed op dekkingsgraad Pensioenfonds ING

Als gevolg van het coronavirus zijn de financiële markten beweeglijk en staat de dekkingsgraad onder druk. Ook bij Pensioenfonds ING is de waarde van onze beleggingen eerst gedaald en vervolgens weer iets hersteld. Wij verwachten dat deze beweeglijkheid de komende periode aanhoudt. Wat dit betekent voor onze dekkingsgraad is moeilijk te voorzien. Wij volgen de ontwikkelingen nauwlettend en houden u via onze maandelijkse dekkingsgraadberichten en via de website op de hoogte.

Niemand weet hoe de toekomst zich zal ontwikkelen. De onzekerheid zal op korte termijn niet voorbij zijn. Wij zullen u op de hoogte houden van de relevante ontwikkelingen voor uw pensioen. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Bescherm uzelf en uw dierbaren, want dat is het belangrijkste.

Met vriendelijke groet,

Peter van Meel
Directeur en uitvoerend bestuurder Pensioenfonds ING

Wij helpen u graag

Wilt u weten wanneer wij uw pensioen uitkeren? Dit zijn onze betaaldata. Heeft u verder nog vragen? Misschien duurt het iets langer dan u van ons gewend bent, maar ons Pensioenloket staat voor u klaar. Wij zijn bereikbaar via post, telefoon, e-mail en chat. Wij helpen u graag.

Lees ook deze artikelen omtrent het coronavirus:

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.