Pensioenfonds ING gestart met beleggen in hypotheken

Thema: Uitleg Geplaatst op: 10 februari 2020

De hypotheekmarkt is interessant voor pensioenfondsen. Hypotheken hebben immers een langere looptijd, en dat is in lijn met de lange horizon van pensioenfondsen. De Nederlandsche Bank stelt in een studie vast dat er ruimte is voor groei van hypotheekbeleggingen door pensioenfondsen.

In 2017 heeft het Fonds allerlei beleggingsmogelijkheden gescand om te bepalen of er categorieën zijn waarin het Fonds nog niet belegt, maar die mogelijk wel aantrekkelijk zijn vanuit risico-rendementsoverwegingen. Op de longlist van beleggingscategorieën die ontstond, prijkten ook Nederlandse woninghypotheken.

Hoe past dit binnen het beleggingsbeleid van Pensioenfonds ING?

Van elke categorie op die lijst is getoetst of ze aansluiten bij de beleggingsovertuigingen (Investments Beliefs) van Pensioenfonds ING. In het Balansbeheerplan 2018 is geconcludeerd dat hypotheekbeleggingen voldoen aan de criteria. Op basis van een uitgebreide vervolgstudie heeft het Fonds besloten dat hypotheken als beleggingscategorie een waardevolle toevoeging zijn aan de bestaande portefeuille. Het Fonds is inmiddels gestart met deze hypotheekbeleggingen.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.