Het Corona-virus en uw pensioen bij Pensioenfonds ING

Thema: Uitleg Geplaatst op: 19 maart 2020

Er is op dit moment veel nieuws over het Covid-19 (Corona) virus. Wereldwijd zijn ingrijpende maatregelen getroffen om dit virus onder controle te krijgen. Deze maatregelen hebben directe gevolgen voor ons dagelijks leven, onze dagelijkse werkzaamheden en voor, in ieder geval, de korte termijn economie.

Het bestuur van Pensioenfonds ING volgt de ontwikkelingen rondom Corona op de voet. Hieronder leest u welk effect de onrust rondom het virus nu heeft op uw pensioen.

Onze bedrijfsvoering

Wij doen er alles aan om de dagelijkse bedrijfsvoering zo ongestoord mogelijk te continueren. Hiertoe hebben wij samen met onze uitvoeringsorganisatie diverse maatregelen genomen. Dit maakt dat de belangrijke onderdelen van de uitvoering doorgang kunnen blijven vinden, zoals de pensioenaanvragen en de tijdige uitbetaling van de pensioenuitkeringen.

Invloed op Pensioenfonds ING

Als gevolg van het Corona-virus staan de financiële markten onder druk. Ook voor ons betekent het dat de waarde van onze beleggingen is gedaald door met name de scherpe daling van de aandelenprijzen. Ook is de rente opnieuw aan het dalen wat onze verplichtingen doet toenemen. Dit zijn allemaal ontwikkelingen van de laatste week en deze zullen een grote negatieve impact hebben op onze dekkingsgraad als dit zo blijft. De komende periode zal duidelijk worden of de aandelenprijzen zich weer zullen herstellen en tot welk niveau en/of de rente weer wat zal stijgen. Wij volgen deze ontwikkelingen nauwlettend en houden u via onze maandelijkse dekkingsgraadberichten en via de website op de hoogte.

Wij helpen u graag

Wilt u weten wanneer wij uw pensioen uitkeren? Dit zijn onze betaaldata. Heeft u verder nog vragen? Misschien duurt het iets langer dan u van ons gewend bent, maar ons Pensioenloket staat voor u klaar. Wij zijn bereikbaar via post, telefoon, e-mail en chat. Wij helpen u graag.

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.