Maarten ging met pensioen: ‘Ik wist meteen hoe ik het wilde’

Thema: Verandering Geplaatst op: 03 december 2021

“Ik heb Mijn Pensioenplan vorig jaar ingevuld en ik wist meteen hoe ik het wilde hebben. Toen moest ik het parkeren. Je kunt je plan pas indienen zes maanden voordat je je pensioen wilt laten ingaan. Dat begrijp ik ook wel, want er wijzigt nog weleens wat aan de pensioenen en dan moeten ze er weer op terugkomen.

Ik heb pensioen bij twee fondsen en bij twee verzekeraars. Mijn pensioen van Pensioenfonds ING is niet zo groot. Ik had dat eerder kunnen laten ingaan, maar dat heb ik niet gedaan. Dan had ik er tot mijn AOW-leeftijd aanzienlijk meer belasting over betaald.

Ik wist dat ik mijn pensioen kon verhogen met het pensioen dat bij dit fonds voor mijn echtgenote was gereserveerd. Mijn vrouw en ik hebben dat besproken en in Mijn Pensioenplan zagen we direct de bedragen die erbij horen. Heel makkelijk en duidelijk. We hebben uiteindelijk de helft van haar pensioen ingeruild. Dat zal ze niet missen, want ze heeft zelf ook pensioen opgebouwd.

Zodra het kon heb ik mijn pensioenplan ingediend. Ook je betaalgegevens geef je dan door. Een kopie van een bankafschrift is gelukkig niet nodig. Ik kreeg netjes een bevestiging en nu is het wachten op de eerste betaling.

Ga ook eens kijken hoeveel je straks krijgt! Misschien ga je er wel op achteruit. Als je nog werkt kun je nog iets aanvullends doen. Als je 63 bent, is het te laat.”

Vervroegd genieten

In het verleden werkte Maarten zeven jaar bij de NMB. Hij heeft pensioen van een ander fonds al laten ingaan. Hij zit in het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en heeft op LinkedIn een eigen groep, gericht op finance. Artikelen van zijn hand zijn bijvoorbeeld door het blad Financieel Management gepubliceerd.

Maartens pensioen wordt verhoogd met de helft van het pensioen voor zijn partner

Het pensioen dat zijn partner van ons fonds krijgt, na zijn overlijden, wordt hierdoor lager.

 

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.