Kwartaal van mijlpalen

Thema: Uitleg Geplaatst op: 10 februari 2021

In het vierde kwartaal zagen we onze dekkingsgraden (de beleidsdekkingsgraad en gemiddelde reële dekkingsgraad) opnieuw dalen, ondanks de positieve beleggingsresultaten in december. Een deel van die daling was echter toe te schrijven aan de toeslagen die we hebben verleend. Ik ben er trots op dat we ook dit jaar weer alle (opgebouwde) pensioenen hebben kunnen verhogen. Voor deelnemers die de cao-loonstijging van ING Bank of NN Group volgen, betekende dat een verhoging met terugwerkende kracht.

Een mijlpaal was verder de livegang van Mijn Pensioenplan. Met deze tool kunt u, als u nog niet met pensioen bent, uw mogelijke pensioenkeuzes en de effecten daarvan op uw pensioen op een rij zetten. En bent u van plan om binnen zes maanden met pensioen te gaan, dan kunt u uw pensioenplan vervolgens direct online indienen om uw pensioen aan te vragen. Ik ben van mening dat we de pensioenaanvraag zo een stuk eenvoudiger hebben gemaakt.

Net als in de voorgaande kwartalen was corona in het afgelopen kwartaal het gesprek van de dag. Er leven dan ook vragen over bij deelnemers. ‘Kan ik nog wel iemand bereiken als er iets is met mijn pensioen?’; ‘Door corona gaat het niet goed met de economie. Met Pensioenfonds ING dus ook niet?.’ In ons nieuwe magazine, dat we in december voor het eerst verstuurden, geven we antwoord op deze vragen. Niet voor niets hebben we het magazine ‘Antwoorden’ genoemd. Als we op uw reacties afgaan voorziet het magazine in een grote behoefte. Daar ben ik blij mee. Rond de zomer kunt het volgende magazine verwachten. Laten we hopen dat we corona tegen die tijd goed hebben weten in te dammen.

Met het einde van het vierde kwartaal kunnen we ook alvast kort terugblikken op heel 2020. Corona had een negatieve invloed op onze financiële positie. Desalniettemin kwam ons rendement op de beleggingen over het gehele jaar uit op 9,1%. Ik verwijs graag naar onze kwartaalcijfers waar u de details kunt vinden.

Begin 2020 hebben we ons beleid voor maatschappelijk verantwoord beleggen geactualiseerd. In dit kader hebben we de CO2-voetafdruk van onze aandelen in 2020 met meer dan 50% teruggebracht. Een mooi resultaat op weg naar een verdere verduurzaming van onze beleggingsportefeuille in de komende jaren.

Bent u tevreden over deze ontwikkelingen of ziet u juist aandachtspunten? Ik hoor het graag van u, zodat we bij Pensioenfonds ING onze dienstverlening aan u kunnen blijven verbeteren. Laat het mij weten via petervanmeel@pfing.nl.

Peter van Meel
Uitvoerend Bestuurder

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.