U hebt veel vertrouwen in nieuw pensioenstelsel, maar ook zorgen

Thema: Duurzaamheid Geplaatst op: 18 maart 2021

De helft van u maakt zich zorgen over het nieuwe pensioenstelsel in relatie tot uw pensioen van Pensioenfonds ING. Daar staat tegenover dat een bijna even grote groep er alle vertrouwen in heeft, óf er helemaal niet mee bezig is. Dat blijkt uit onze poll over het nieuwe pensioenstelsel. Deze is door bijna 300 deelnemers ingevuld.

Velen van u hebben alle vertrouwen in Pensioenfonds ING. Dat is fijn. Tegelijkertijd begrijpen wij dat er ook een grote groep deelnemers is die zich zorgen maakt. In de media wordt veel geschreven over het pensioenakkoord. Maar nog niet alles is duidelijk en er moet nog veel worden uitgewerkt. Dat geeft onzekerheid en het gaat tenslotte over uw (toekomstige) inkomen.

Kansen benutten

Pensioenfonds ING volgt de ontwikkelingen nauwlettend. We staan daarbij in contact met partijen als de Pensioenfederatie. We willen zoveel mogelijk opties open houden om kansen voor u als deelnemers van ons Fonds te kunnen benutten. En we hebben verduidelijking gevraagd over een aantal zaken, bijvoorbeeld over de positie van gesloten pensioenfondsen zoals Pensioenfonds ING.

De werkgevers ING Bank en NN Group en de vakbonden zullen moeten aangeven of en hoe Pensioenfonds ING betrokken wordt bij de toekomstige inrichting van het pensioen van de (voormalige) werknemers. Het Bestuur van het fonds zal op zijn beurt de belangen van werkgevers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden daarbij zorgvuldig afwegen.

Geleidelijk zal er meer bekend worden over wat het pensioenakkoord mogelijk betekent voor de pensioenregeling bij Pensioenfonds ING. We houden u natuurlijk op de hoogte, onder meer via deze website.

Tijdslijn

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.