Cao NN Group 2021-2023: in december besluit over toeslagverlening

Geplaatst op: 30 juni 2022

In december 2021 heeft het Algemeen Bestuur van ons Fonds besloten over verhoging van de pensioenen bij Pensioenfonds ING over 2021. Volgt uw pensioen de collectieve loonsverhogingen van NN Group? Dan lieten wij u weten dat uw pensioen in dat geval voorlopig niet verhoogd zou worden. Er was namelijk nog geen nieuwe cao gesloten.

 

Recentelijk zijn vakorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV Finance alsnog een nieuwe cao overeengekomen met NN Group. Onderdeel daarvan zijn twee collectieve loonsverhogingen van elk 3%, per 1 juli 2022 en per 1 maart 2023.

Toeslagverlening

In december dit jaar neemt het Algemeen Bestuur van Pensioenfonds ING een besluit over toeslagverlening. Toeslagverlening zal bij een positief besluit met terugwerkende kracht plaatsvinden. Het besluit vindt u begin december op onze website en u ontvangt hierover daarna ook een brief.

Toeslagverlening is voorwaardelijk. U heeft door verhogingen in het verleden en de verwachting voor de komende jaren niet meteen ook recht op verhogingen in de toekomst. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het toeslagenbeleid.

Beschikbare premieregeling

Ook als onderdeel van de nieuwe cao zal NN Group per 1 oktober 2022 overgaan naar een pensioenregeling op basis van beschikbare premie (IDC) bij BeFrank. Dit heeft geen gevolgen voor uw opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds ING. Voor eventuele vragen hierover verwijzen wij u naar uw werkgever.

Lees de veelgestelde vragen over toeslagverlening.

Gerelateerde berichten

Naar het nieuwsoverzicht

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.