Pensioenfonds ING brengt fysieke klimaatrisico’s vastgoedportefeuille in kaart

Thema: Duurzaamheid Geplaatst op: 20 mei 2022

Het afgelopen jaar heeft Pensioenfonds ING de fysieke klimaatrisico’s bij de vastgoedportefeuille systematisch in kaart laten brengen. Het gaat dan om risico’s van orkanen, overstromingen en stijging van de zeespiegel.

Het systeem dat gehanteerd is, houdt rekening met de ernst van elk klimaatgevaar en met de mate waarin dat gevaar voorkomt. Dit is gebaseerd op de vooruitzichten voor de periode 2030-2040. Ook scenario’s van opwarming van de aarde met 1½, 2 en 4 graden zijn hierbij gebruikt. Het systeem kijkt hier uitsluitend naar de geografische locatie van de objecten; niet naar maatregelen die al zijn getroffen door het Fonds om de impact van de bovengenoemde klimaatrisico’s te verminderen.

Op totaal portefeuilleniveau is dit het resultaat van de analyse:

Bron: CBREIM

De analyse vormt de basis voor de gesprekken met de fondsbeheerders over eventuele (extra) maatregelen. De focus ligt hierbij op kritische en hoge risico’s. We houden de vinger aan de pols bij de voortgang van de gesprekken met de fondsbeheerders.

 

U chat met:

Chat offline

Tijdens werkdagen kunt u met ons chatten tussen 8.30 en 17:00

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.