Keuzemogelijkheden

Later met pensioen

Voor de meesten van u gaat het ouderdomspensioen in als u 65 jaar wordt. Alleen als u nog pensioen opbouwt bij Pensioenfonds ING, is dat voor u 68 jaar. Iedereen kan zijn ouderdomspensioen later laten ingaan. Dat kan tot de eerste van de maand waarin u 71 jaar wordt.

Als u later met pensioen gaat, ontvangt u meer ouderdomspensioen per maand. U maakt dan namelijk een kortere periode gebruik van uw opgebouwde pensioen.

Hoe regelt u dat?

Een half jaar voordat u 65 of 68 jaar wordt, krijgt u automatisch bericht van Pensioenfonds ING. Op de formulieren die u op dat moment krijgt, kunt u doorgeven dat u pas later uw pensioen wilt laten ingaan. 

Wilt u een indicatie van de hoogte van uw pensioen?

Kijk dan op de Pensioenplanner of www.mijnpensioenoverzicht.nl. Ook het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u jaarlijks ontvangt, geeft deze informatie.

Let op
Sinds 1 januari 2020 geldt het nieuwe Pensioenreglement Pensioenfonds ING 2020. Dat wordt in de eerste helft van 2020 verwerkt in de administratie. Daardoor kunt u met de Pensioenplanner geen exacte berekeningen maken. Voor het nieuwe Pensioenreglement ontwikkelen we een nieuwe pensioenplanner. Deze is naar verwachting vanaf oktober 2020 beschikbaar.

 

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.