Keuzemogelijkheden

Partnerpensioen ruilen voor een hoger ouderdomspensioen

U kunt uw ouderdomspensioen verhogen met het partnerpensioen. Het partnerpensioen dat uw partner zou krijgen als u overlijdt wordt daardoor lager of is er dan niet meer. U kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als uw partner zelf een goed inkomen of pensioen heeft, of als u geen partner heeft.

NB
Heeft u een partner en wilt u het partnerpensioen ruilen naar een hoger ouderdomspensioen? Dat kan als ook uw partner het formulier keuzemogelijkheden ondertekent.

Wat zijn uw mogelijkheden?

  • Niet uitruilen. Uw ouderdomspensioen en partnerpensioen blijven ongewijzigd.
  • Het hele partnerpensioen uitruilen. U ontvangt een hoger ouderdomspensioen, maar uw partner ontvangt geen partnerpensioen als u komt te overlijden.
NB
Het partnerpensioen voor een eventuele ex-partner verandert niet.
  • Een deel van het partnerpensioen uitruilen. U ontvangt een hoger ouderdomspensioen en uw partner ontvangt een lager partnerpensioen als u komt te overlijden.

Wilt u een indicatie van de hoogte van uw pensioen?

Kijk dan op de Pensioenplanner of www.mijnpensioenoverzicht.nl. Ook het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u jaarlijks ontvangt, geeft deze informatie.

Let op
Sinds 1 januari 2020 geldt het nieuwe Pensioenreglement Pensioenfonds ING 2020. Dat wordt in de eerste helft van 2020 verwerkt in de administratie. Daardoor kunt u met de Pensioenplanner geen exacte berekeningen maken. Voor het nieuwe Pensioenreglement ontwikkelen we een nieuwe pensioenplanner. Deze is naar verwachting vanaf oktober 2020 beschikbaar. 

 

 

 

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.