Wijzigt uw situatie?

Overlijden

Als u komt te overlijden, wilt u natuurlijk dat uw partner en eventuele kind(eren) goed verzorgd achterblijven. Informatie over pensioen voor uw partner leest u op deze pagina. Informatie over pensioen voor uw kinderen leest u hier.

Let op
  • Woont u in het buitenland op het moment van overlijden? Dan is het belangrijk dat uw nabestaanden Pensioenfonds ING zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Dat kan door ons Pensioenloket een brief of e-mail te sturen met daarbij een kopie van hun identiteitsbewijs en de overlijdensakte.
  • Woont u in Nederland op het moment van overlijden, dan is dat niet nodig. De gemeente meldt uw overlijden bij ons. Wij nemen contact op met de nabestaanden.

Dit gebeurt er bij overlijden ná pensioendatum

  • Uw ouderdomspensioen wordt stopgezet.
  • De partner die u op dat moment heeft, ontvangt een overlijdensuitkering. Deze is twee keer het maandbedrag aan ouderdomspensioen. Het maakt hiervoor niet uit wanneer u met deze partner bent getrouwd, wanneer u het partnerschap heeft geregistreerd of de partner bij Pensioenfonds ING heeft aangemeld.
  • Bent u vóór uw pensioendatum getrouwd of heeft u uw partnerschap geregistreerd, of heeft u uw partner vóór uw pensioendatum aangemeld bij Pensioenfonds ING en heeft het Fonds uw partner geregistreerd? Dan ontvangt uw partner na uw overlijden partnerpensioen.
  • Is deze partner jonger dan 65 jaar? Hij of zij ontvangt tot de leeftijd van 65 jaar tijdelijk partnerpensioen.

Dit gebeurt er bij overlijden vóór pensioendatum:

  • Bent u getrouwd of heeft u uw partnerschap geregistreerd, of heeft u uw partner aangemeld bij Pensioenfonds ING en heeft het Fonds uw partner geregistreerd? Dan ontvangt uw partner na uw overlijden partnerpensioen.
  • Is deze partner jonger dan 65 jaar? Dan ontvangt hij of zij tot de leeftijd van 65 jaar ook tijdelijk partnerpensioen.

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.