Wijzigt uw situatie?

Minder werken

Het leven bestaat uit meer dan werken alleen. Misschien heeft u de wens om (tijdelijk) minder te werken. U kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om (onbetaald) verlof op te nemen. Omdat u geen pensioen meer opbouwt bij Pensioenfonds ING is minder werken niet van invloed op uw pensioenaanspraken bij ons Fonds.

U hoeft niet in één keer volledig met pensioen te gaan, dat kan ook in deeltijd. Zo kunt u uw pensioen gebruiken als u minder wilt gaan werken. Uw pensioen vult u dan uw inkomsten uit werk aan.

In deeltijd met pensioen: uw mogelijkheden

  • U kunt vanaf uw 55ste gedeeltelijk met pensioen.
Let op
Gaat u meer dan 5 jaar vóór uw AOW-datum deels met pensioen? Dan vraagt de belastingdienst om uw verklaring dat u geen betaald werk meer gaat doen voor dat deel van uw werkweek, en dat u ook niet de intentie heeft om later weer voor dit deel van de werkweek betaald werk te gaan doen. Dat geldt voor werk in loondienst én voor werken als zelfstandige.

 

  • U blijft dan voor een deel werken en voor het overige deel ontvangt u pensioen. Kijk voor meer informatie op In deeltijd met pensioen.

Wilt u een indicatie van de hoogte van uw pensioen?

Kijk dan op de Pensioenplanner of www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Let op
Sinds 1 januari 2020 geldt het nieuwe Pensioenreglement Pensioenfonds ING 2020. Dat wordt in de eerste helft van 2020 verwerkt in de administratie. Daardoor kunt u met de Pensioenplanner geen exacte berekeningen maken. Voor het nieuwe Pensioenreglement ontwikkelen we een nieuwe pensioenplanner. Deze is naar verwachting vanaf oktober 2020 beschikbaar.

 

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.