Verkiezingen Verantwoordingsorgaan 2018: wie vertegenwoordigt uw pensioen?

De verkiezingen zijn gesloten. De uitslag kunt u hier lezen. 

Van maandag 16 april 2018 t/m zondag 29 april 2018 vinden de verkiezingen plaats voor het nieuwe Verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds ING. Actieve deelnemers en pensioengerechtigden hebben hiervoor een stemoproep ontvangen. Uw stem is belangrijk. Door te stemmen laat u zien dat u waarde hecht aan uw pensioen en bepaalt u mee wie van uw (ex-)collega’s u vertegenwoordigt in het VO. Het pensioen is van ons allemaal en voor ons allemaal. Het is een belangrijk deel van uw (toekomstige) maandelijkse inkomen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de verkiezingen.

Er zijn 13 kandidaten die zich verkiesbaar stellen namens de actieve deelnemers en 23 kandidaten die zich verkiesbaar stellen namens pensioengerechtigden. In de verkiezingskrant stellen de kandidaten zich aan u voor. Open de verkiezingskrant via het submenu links op deze pagina.

‘Het VO houdt het fonds scherp’

Het Algemeen Bestuur bepaalt het beleid van het Fonds en legt daarvoor verantwoording af aan het VO. Aldrik Venemans, bestuurslid van het Fonds: ‘het VO kijkt bijvoorbeeld of de belangen van de verschillende groepen deelnemers evenwichtig worden afgewogen. Het VO houdt het Fonds scherp.’ In de verkiezingskrant leest u meer over de taken en het belang van het VO. Verder vertellen de huidige VO-leden Lieke Neijssen en Hillard van der Steeg over wat het VO heeft bereikt.

Snel en eenvoudig uw stem uitbrengen

Als actieve deelnemer of pensioengerechtigde ontvangt u op 16 of 17 april uw stemoproep via e-mail of post, afhankelijk van uw communicatievoorkeur. Klik op de link in de e-mail en log automatisch in op uw persoonlijke online stembiljet. Heeft u een stemoproep per post ontvangen? Log dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Selecteer maximaal drie kandidaten. Druk pas op de stem-knop nadat u alle kandidaten waarop u wilt stemmen hebt geselecteerd. U kunt stemmen van maandag 16 april tot en met 29 april 2018, 23:59 uur.

Belangrijke data

  • 15 oktober 2017 - 15 januari 2018: werving kandidaten
  • 16 april 2018 t/m zondag 29 april 2018: verkiezingen
  • Medio mei: publicatie uitslag verkiezingen
  • 1 juli 2018: nieuwe VO geïnstalleerd

U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.