Voorwoord

Maak nu een plan voor uw pensioen


Voortdurend verandert er van alles in ons leven. Wereldwijd is er veel veranderd door de corona-pandemie. Deze raakt de gezondheid van velen én de economie. Ik hoop van harte dat u deze ziekte bespaard is gebleven. En mocht u wel ziek zijn of zijn geweest, dan wens ik u een goed herstel toe.

Zelf kijk ik uit naar mijn vaccinatie. Hoewel ik besef dat ook daaromtrent twijfels zijn, helpt vaccinatie om de samenleving van het slot en de economie op gang te krijgen. Eén deelnemer vroeg me naar de invloed van de corona-steunmaatregelen op onze beleggingen. Investment manager Guido Vessaz gaat hierop in.

De komende tijd gaat het Nederlandse pensioenstelsel veranderen. Het staat te boek als het beste van de wereld, maar het er zijn ook nadelen. Hoe ons fonds met het nieuwe stelsel te maken krijgt, belicht bestuurslid Annemieke Tromp.

Niet alle veranderingen zijn leuk. Anne Blokland vertelt hoe hij zijn baan bij ING verloor. Nu is hij buschauffeur. Na verloop van tijd passen we ons meestal wel aan. Neem in dat licht af en toe de tijd om te onderzoeken of u uw pensioen ook moet aanpassen. Log eens in op Mijn Pensioen en kijk hoe uw pensioen bij ons fonds ervoor staat. Zo kunt u uw mogelijkheden op een rij zetten, ook in een veranderde situatie.

Wilt u een verandering in uw leven met ons delen? Of zijn er zaken waarbij we u nog beter kunnen ondersteunen? Laat het me weten, zodat Pensioenfonds ING zijn dienstverlening aan u kan blijven verbeteren.

Met een hartelijke groet,

Peter van Meel

Algemeen directeur Pensioenfonds ING

Weten hoe u er voor staat? Log in op uw persoonlijke omgeving Mijn pensioen. Komt u daar voor het eerst, laat dan uw e-mailadres achter. Dan kunnen wij u makkelijker bereiken, bijvoorbeeld als u bijna met pensioen gaat.