Werkgevers en vakbonden bereikten overeenstemming
Nu meer keuzes voor uw
pensioen

Vanaf 1 januari 2020 geldt het Pensioenreglement Pensioenfonds ING 2020 voor iedereen in ons pensioenfonds. Dat is goed nieuws.
Op 13 december 2019 heeft het Bestuur dit besloten, nadat de vakbonden en de werkgevers ING Bank en NN Group hierover overeenstemming hadden bereikt. In september 2019 informeerden wij u over de wijzigingen. Al deze wijzigingen gaan door.

Pensioenfonds ING kan nu zijn administratie en technisch systeem vernieuwen en gebruik maken van moderne mogelijkheden. Het geheel wordt veel minder complex; wij kunnen u nog beter ondersteunen. En bent u nog niet met pensioen, dan betekent dit dat u meer keuzes heeft bij uw pensioeningang.


Meer informatie?

In december 2019 heeft u van ons een brief ontvangen met de bevestiging van deze wijzigingen. U vindt uw brieven in het Deelnemersportaal.

  • Wilt u weten wat de gewijzigde pensioenregeling voor u betekent, ga dan naar www.pensioenfondsing.nl. Daar is informatie te vinden over de situatie zoals die geldt per 1 januari 2020.
  • Wilt u meer weten over de achtergrond van de wijzigingen, kijk dan op www.pensioenfondsing.nl/wijwerkenaanuwpensioen.

Wat betekent de nieuwe pensioenregeling zoal?

Met het Pensioenreglement Pensioenfonds ING 2020 heeft u meer mogelijkheden om uw pensioen aan te passen aan uw wensen. Een paar voorbeeldsituaties: