Nieuws

Robeco nieuwe partner voor maatschappelijk verantwoord beleggen

Pensioenfonds ING heeft Robeco verkozen als nieuwe partner voor maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB). Robeco gaat adviseren over MVB-vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van beleid en wet- en regelgeving en stelt rapportages op met betrekking tot de beleggingen. Daarnaast zal Robeco namens het Fonds stemmen bij aandeelhoudersvergaderingen en waar wenselijk in gesprek gaan met ondernemingen in lijn met het beleid van het Fonds.

Wim van Iersel, Uitvoerend Bestuurder bij Pensioenfonds ING: “Wij willen op een hoogwaardige wijze invulling geven aan de pensioenovereenkomsten die ING Bank en NN Group bij ons hebben ondergebracht voor hun (voormalige) medewerkers. In dit kader is duurzaamheid een belangrijk aspect, dat in de toekomst alleen nog maar meer in belang gaat toenemen. Robeco is uitstekend bekend met de Nederlandse situatie op het gebied van MVB, bijvoorbeeld met betrekking tot het (internationaal) MVB-convenant waar Pensioenfonds ING zich bij heeft aangesloten, samen met zo’n 70 andere Nederlandse pensioenfondsen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Robeco.“

MVB-beleid Pensioenfonds ING

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een integraal onderdeel van het beleid van Pensioenfonds ING. Wij hechten waarde aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als institutionele belegger. We zijn van mening dat organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen op lange termijn beter presteren dan organisaties die dat niet doen. Meer weten? Lees verder


U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.