Nieuws

Jaaropgave voor uw belastingaangifte

Als u van Pensioenfonds ING een pensioen ontvangt, sturen wij u elk jaar een opgave van uw ontvangen pensioen. Deze jaaropgave ontvangt u in januari samen met uw betaalspecificatie. U heeft de gegevens uit de jaaropgave nodig voor uw belastingaangifte.

Wat staat er op de jaaropgave?

  • Het bruto- en nettobedrag dat u vorig jaar in totaal aan pensioenuitkering van ons heeft ontvangen;
  • De belasting en premies die u heeft betaald: de loonheffing;
  • De bijdrage die u heeft betaald op basis van de Zorgverzekeringswet (ook wel: bijdrage Zvw).

Bij de jaaropgave ontvangt u een toelichting. Hierin leest u op basis van welke gegevens uw jaaropgave is samengesteld.

Wat verandert er in 2020?

Elk jaar wijzigen per 1 januari regels op het gebied van pensioen, toeslagen en belastingen. De kans is groot dat u in 2020 elke maand meer overhoudt. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie.

Vul de vragenlijst in bij ‘Wat betekent dit voor mij?’ op de website van Wijzer in geldzaken. Dat kost u slechts een paar minuten! U kunt de uitkomsten downloaden in een pdf en bewaren bij uw administratie. Het resultaat ziet u uiteraard ook op uw loonstrook.

Bewaar uw jaaropgave

U heeft de jaaropgave nodig voor uw belastingaangifte. Bewaar deze goed. Uw jaaropgave vindt u ook in het Deelnemersportaal, uw online omgeving bij Pensioenfonds ING. Log in en bekijk uw jaaropgave.

Digitaal beschikbaar

Wilt u voortaan een e-mail ontvangen als de jaaropgave online voor u klaar staat? Log dan in op het Deelnemersportaal en geef uw e-mailadres door. U ontvangt uw jaaropgave dan niet meer per post.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons Pensioenloket. Onze medewerkers helpen u graag.


U chat met:

Chat offline

We zijn momenteel offline. U kunt hieronder een bericht voor ons achterlaten.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.