Voorwoord

Het Pensioen van vandaag


In de journalistiek worden onderwerpen scherp beoordeeld voor ze worden opgepakt: hoe verder ze van de lezer af staan, hoe kleiner de kans dat er aandacht aan wordt besteed. Kruipt u eens in de huid van een journalist. Zou u willen schrijven over pensioen? Dat is toch ingewikkeld en saai? En het speelt voor velen toch pas ‘later’?

In dit nieuwe magazine ‘Antwoorden’ plaatsen we het pensioen van straks in het perspectief van nu. In uw werkelijkheid. Want wat er vandaag in uw en ons leven gebeurt, kan van pensioen opeens een actueel onderwerp maken. Van úw pensioen, of door de keuzes die we maken zelfs van dat van volgende generaties. In dit magazine beantwoorden we uw vragen en gaan we in op actuele thema’s, zoals in deze editie maatschappelijk verantwoord beleggen en de onvermijdelijke invloed van corona. Heel concreet, zodat u weet hoe te handelen als dat aan de orde is.

Die verfrissende aanpak ziet u per direct ook terug in de andere communicatie van Pensioenfonds ING. Op een eerder moment informeerde ik u over de administratieve verbouwing die we hebben uitgevoerd onder de naam ‘Wij werken aan uw pensioen’. Nu deze is afgerond, kunnen we u ook online nog beter van dienst zijn. Met uw eigen online tool Mijn Pensioenplan is het eenvoudiger dan ooit om inzicht te krijgen in uw persoonlijke pensioen. Ook hoeft u niet langer te zoeken in verschillende pensioenregelingen. Door de verbouwing hebben de meesten van u er vanaf nu nog maar één. Wel zo overzichtelijk.

Neem een kijkje in Mijn Pensioenplan en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om de status van uw pensioen bij Pensioenfonds ING te zien. U ziet in de beveiligde omgeving ook welke keuzes u kunt maken én wat die keuzes betekenen voor de hoogte van uw pensioen. Is het moment daar en wilt u uw pensioen laten ingaan, dan kunt u dat direct online regelen.

Bent u tevreden over deze ontwikkelingen of ziet u juist aandachtspunten? Ik hoor het graag van u, zodat we bij Pensioenfonds ING onze dienstverlening aan u kunnen blijven verbeteren.

Met een hartelijke groet,

Peter van Meel

Algemeen directeur Pensioenfonds ING

Nieuwsgierig naar Mijn Pensioenplan? Log in op uw persoonlijke omgeving Mijn pensioen. Komt u daar voor het eerst, laat dan uw e-mailadres achter. Dan kunnen wij u makkelijker bereiken, bijvoorbeeld als u bijna met pensioen gaat.