To the point

‘Welke mogelijkheden biedt het nieuwe pensioenreglement?’

EN ANDERE VEELGESTELDE VRAGEN AAN HET PENSIOENLOKET

Pensioenfonds ING kent sinds 1 januari van dit jaar nog één pensioenreglement voor iedereen. We hebben u eerder dit najaar in een persoonlijke brief geïnformeerd over alle details die voor u relevant zijn. Pak de brief er nog eens bij. In de brief worden voor uw specifieke situatie de bedragen vermeld volgens de oude situatie én volgens het nieuwe pensioenreglement.

Onze collega’s van het Pensioenloket hebben in de afgelopen periode uiteenlopende vragen behandeld over het nieuwe pensioenreglement. We pikken er enkele interessante voorbeelden uit:

‘Ik ben in februari 2020 getrouwd, is dit verwerkt?’

Intussen wel. U ziet dat nog niet op uw Uniform Pensioenoverzicht 2020 omdat dat gemaakt is op de gegevens van eind 2019. U ziet dit wel terug als u inlogt op Mijn Pensioen. Ook zult u het in 2021 zien op uw Uniform Pensioenoverzicht.

‘Welke mogelijkheden biedt het nieuwe pensioenreglement?’

De mogelijkheden om uw pensioen aan te passen op uw situatie zijn verruimd. U kunt bijvoorbeeld nu in stapjes van 10% in deeltijd met pensioen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als u niet helemaal wilt stoppen met werken. Ook de mogelijkheden om uw pensioen eerder of juist later in te laten gaan, zijn uitgebreid.

‘Een overlijdensuitkering, is dat nieuw?’

Die was er al! We betalen de overlijdensuitkering aan uw partner uit als u na uw pensionering overlijdt. Dit is een eenmalige uitkering en uw partner krijgt die ook als u pas na uw pensionering bent getrouwd, uw partnerschap hebt geregistreerd of uw partner bij het Fonds hebt aangemeld.

Heeft u misschien nog andere vragen over het nieuwe pensioenreglement?

Bel met 088 - 116 2405 of mail naar pensioenloket@pensioenfondsing.nl en we beantwoorden ze graag voor u.

Bent u een brief kwijt?

Dat is geen probleem. Uw brieven staan in uw persoonlijke online archief. U vindt hier bijvoorbeeld ook uw Uniform Pensioenoverzicht. Log in op uw persoonlijke omgeving Mijn pensioen en kijk bij ‘Documenten’. Komt u voor het eerst op Mijn Pensioen, activeer dan uw account. Wij kunnen u dan gemakkelijker bereiken, bijvoorbeeld om u een seintje te geven als uw pensioenoverzicht klaarstaat.