Nieuws

Gemiddelde reële dekkingsgraad per 31 mei 2019 97,8% (+0,3%-punt)
  • De gemiddelde reële dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden is met 0,3%-punt gestegen tot 97,8% per eind mei. Op basis hiervan is op dit moment volledige toeslagverlening mogelijk (zie toeslagenbeleid).
  • De marktwaardedekkingsgraad is met 3,0%-punt gedaald naar 131,7%. Deze dekkingsgraad geeft het beste beeld van de financiële ontwikkeling van het Fonds in de afgelopen maand.
  • De DNB-beleidsdekkingsgraad kwam eind mei uit op 140,7%. Dat is 0,7%-punt lager dan vorige maand en ruim boven de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 110,3%. .

Gemiddelde reële dekkingsgraad

DNB-beleidsdekkingsgraad

Marktwaardedekkingsgraad

97,8%

140,7%

131,7%

▲0,3%

▼0,7%

▼3,0%

Wij begrijpen dat de verschillende dekkingsgraden vragen bij u kunnen oproepen. Voor meer informatie verwijzen we u daarom graag naar de uitleg over de dekkingsgraad van het Fonds

Verloop dekkingsgraden

Beweeg de muis over de grafiek voor meer informatie

Ontwikkelingen in de afgelopen maand

In de afgelopen maand steeg de waarde van de beleggingen. Omdat de waarde van de pensioenverplichtingen harder steeg, daalde de marktwaardedekkingsgraad.

Waarde beleggingen

  • Met bijna alle beleggingscategorieën werd een positief rendement behaald, behalve met aandelen en corporate credit obligaties. Per saldo kwam het totale rendement over de maand mei uit op 1,1%.
  • De totale waarde van de beleggingen steeg met € 0,3 miljard tot € 28,5 miljard.

Waarde pensioenverplichtingen

  • In mei daalde de rente. Hierdoor stegen de pensioenverplichtingen met 3,7%-punt.
  • Door de pensioenuitkeringen in mei daalden de pensioenverplichtingen met 0,2%-punt.
  • Als gevolg hiervan stegen de totale pensioenverplichtingen in de afgelopen maand met 3,5%-punt.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.