Nieuws

Gemiddelde reële dekkingsgraad per 30 april 2019 97,5% (+0,2%-punt)
  • De gemiddelde reële dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden is met 0,2%-punt gestegen tot 97,5%. Op basis hiervan is op dit moment volledige toeslagverlening mogelijk (zie toeslagenbeleid).
  • De marktwaardedekkingsgraad is met 1,0%-punt gestegen naar 134,7%. Deze dekkingsgraad geeft het beste beeld van de financiële ontwikkeling van het Fonds in de afgelopen maand.
  • De DNB-beleidsdekkingsgraad kwam eind april uit op 141,4%. Dat is 0,4%-punt lager dan vorige maand en ruim boven de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 110,3%.

Gemiddelde reële dekkingsgraad

DNB-beleidsdekkingsgraad

Marktwaardedekkingsgraad

97,5%

141,4%

134,7%

▲0,2%

▼0,4%

▲1,0%

Wij begrijpen dat de verschillende dekkingsgraden vragen bij u kunnen oproepen. Voor meer informatie verwijzen we u daarom graag naar de uitleg over de dekkingsgraad van het Fonds

Verloop dekkingsgraden

Beweeg de muis over de grafiek voor meer informatie

Ontwikkelingen in de afgelopen maand

In de afgelopen maand daalde de waarde van de beleggingen. Omdat de waarde van de pensioenverplichtingen harder daalde, steeg de marktwaardedekkingsgraad.

Waarde beleggingen

  • Met alle beleggingscategorieën werd een positief rendement, behalve met staatsobligaties en inflatie gerelateerde obligaties. Per saldo kwam het totale rendement over de maand april uit op 0,1%.
  • De totale waarde van de beleggingen bleef gelijk staan op € 28,2 miljard.

Waarde pensioenverplichtingen

  • In april steeg de rente. Hierdoor daalden de pensioenverplichtingen met 0,6%-punt.
  • Door de pensioenuitkeringen in april daalden de pensioenverplichtingen met 0,2%-punt.
  • De totale pensioenverplichtingen daalden derhalve in de afgelopen maand met 0,8%-punt.

U chat met:

Chat offline

Op werkdagen kunt u tussen 8:30 en 17:00 uur met ons chatten. Is de chat niet beschikbaar tijdens deze uren? Probeer het dan een paar minuten later nog eens.

Chat

Welkom bij onze chat

1 medewerker online >

Uw waardering is verstuurd Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.